Tävlingsdags

Igår var det tävlingsdags!
Dís vårlätta  på Ensta, Stall Zelus!
Furða och jag tävlade i F3 och T8 och Adina och Tindra i V5.
Dagen började, som tävlingsdagar gör, snortidigt. 05.15 åkte vi till stallet och morgonfodrade (Tindra och Furða hade egen hage över natten för att vi skulle slippa tappskor och skador) och släppte ut hästarna.
Hem för egen frukost och ombyte.
07.15 lastade vi och Furða gick på som en dans (fortfarande Duallygrimman på över den vanliga grimman för säkerhets skull). Tindra traskade naturligtvis snällt på som hon alltid gör.
Väl framme (efter en hel halvtimmes resväg – jag älskar att tävla så nära hemma!) var det det vanliga med vet.bes. och incheckning och ta sin box i besittning samt kolla ev. strykningar.

En av domarna hade uteblivit då hennes bil pajat på vägen som vi diskuterade om jag skulle hoppa in och döma lite eller hur vi skulle göra.
Vi gjorde till slut så att jag hoppade in som speaker i några grenar och MöRS duktiga Anna Thorsell, som egentligen skulle sitta bredvid och lära sig lite om att vara speaker, var speaker i resten av grenarna. Och Camilla Gaude, som egentligen skulle varit speaker (men som även är domare) hoppade in och dömde!
Så det blev tre domare till slut ändå!
Adina och Tindra började med V5 (lätt fyrgång) och efter en något energifattig visning, men med hyfsad takt, slutade de fyra i uttagningen med 4,86. A-final alltså!

Furða och jag började med uttagning i F3.  Allt gick rätt bra och trevligt förutom det där med pass. “Varför rider du tölt så konstigt?” undrade Furða… Vi slutade 5:te i uttagningen på 3,70 (att blir nollad i pass av samtliga domare ger inga direkta höjdarpoäng) och kvalade därmed till A-final. Fick mellan 4,5 och 5,5 på övriga moment.

Dis 072.JPGDis 077.JPGTraven, som varit lite lätt svag (minst sagt) den senaste månaden, har under den senaste veckan släppt väldigt mycket!
På den undre bilden är hon förvisso lite låg i formen, men jobbar trevligt med ryggen.

Dis 133.JPGDis 219.JPG

I T8 blev Furða lite spänd på ena kortsidan och rollade lite och blev bättre ju längre från den kortsidan vi kom.
Det syntes tydligt på poängen: 4,5 (på den kortsidan hon spände sig på), 5,0 (i mitten) och 5,5 på den “bra” långsidan. Slutresultat blev alltså 5,0 och en fjärdeplats och därmed en A-final även i T8!

Några bilder på Adina och Tindra innan vi fortsätter:

Dis 013.JPGDis 031.JPGDis 037.JPG

Efter lunch och lite mingel var det finaldags.
De första tre finalerna agerade jag speaker i. Sedan var det dags att göra i ordning Furða igen. Fick dock hjälp med det av Adina så jag kunde vara speaker hela finalen till slut.
Femgångsfinalen gick helt ok. Furða var ridbar och duktig och gjorde sitt bästa. Första passläggningen gick åt skogen. Andra gick en smula bättre, det blev lite pass i början. I den tredje läggningen skuttade hon först iväg i korsgalopp, men med en lite dutt med spöet på bogen svarade hon precis som hon skall – med tvärnit på lätt hand. Mycket duktigt och fint. Sedan gick vi fram i ren galopp och lade pass. Och det blev pass! Nu hajade hon vad hon skulle göra – och jag hur jag skulle göra!
Efter detta slutade vi på en tredjeplats totalt med 4,29 (tror jag)! Mycket nöjd med den grå damen!

Adina värmde Tindra taktiskt inför sin final. Hade henne laddad och alert. Hon kom in på banan och RED! Och allt förutom galoppen gick bättre än i uttagningen!
5,13 totalt och vet ni?! De VANN! Mitt fina sto och min bästa vän!
Jag tror jag skrek högst av lycka när det stod klart att de vunnit!


Fina och nöjda på prisutdelningen!
Dis 317.JPG
Tindra i sitt fina täcke.
För de som missat de – Adina är hästmassör och väldigt duktig! Boka henne gärna! Hennes nummer är 073/9722675

Sista vändan för dagen var A-finalen i T8.
Furða var rätt trött, men lydig och som alltid framåt. Eftersom T8 är så kort och fort gjort (totalt ca 3 varv på banan) red jag finalen.
Förutom några rollningar gick det lugnt och fint och rätt rent till.
4,92 och en tredjeplacering!
Furðas matte sken som en sol och dagen var gjord.

Mycket nöjda, väldigt trötta och lite solbrända och vindpinade åkte vi hem. Stretch och matande av hästar och snabbt packa ur bilen.
Passa på att ta in Gná och pussa på henne.
Och sedan via ICA hem.
Underbara Pelle och vår, kortvarigt inneboende, Mattias fixade en god grillmiddag och sedan var dööööd i soffan. Värkande ögon (sol och vind does that), värkande muskler (gym i dagen innan och väldigt mycket ridande does that).

Dis 063.JPGDis 224.JPG
Furða har börjat jobba mycket bättre med sin överlinje!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Idag var det en skön dag!
Sova ut, mysfrukost i lugnt tempo och sedan lunch på Rosenhill. Mattias och jag tog bilen dit medan Pelle, Frez och Emelie körde på sin tvåhjulingar.
På eftermiddagen löslongerade jag Tindra och Furða så de fick jogga mjölksyran ur musklerna.
Gná har sedan några dagar tillbaka fått det nya modet för sommaren:

Bild037.jpg

Boett och Benzylbensoat skall rädd denna sommar!
Tipset om Benzylb. hittade jag på nätet och efter “fina recensioner” beställde jag två flaskor på nätet. På den här utmärkta sidan beställde jag det.
Hittills är jag mycket nöjd! Som Horsol och myggspray i ett – men billigare!

Gná är precis vaccinerad så vi tog en liten skrittur barbacka på lång tygel idag och njöt!
Ytterligare en god grillmiddag (lax denna gång) senare var dagen typ slut!

Nu är det dags att sova och ladda för den sista ridskoleveckan, som stundar!

Natti på er!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Tävlingsdags”

 1. Maddi says:

  Fina bilder och grattis till alla placeringar!!
  😀

 2. Ingela Hallin says:

  Hej! Jättekul att läsa om hur det gick till på tävlingen. Inte utan att man börjar drömma… Fantastiska bilder också. Hälsa Adina och gratulera.

  Och nu börjar det bli dags för mig att ta lektioner. Hoppas att du vill ställa upp och hjälpa mig! Som du nog vet har Lotta och jag flyttat till Ekeby. Fundera på detta och fråga det du behöver veta.

  Mvh Ingela

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.