Sköna Påsk, Glad Fasching!

Igår var en riiiktigt härlig dag!
Jag tog min egen datorexpert med mig till Länna och gick igenom fyra datorbutiker och hittade min nya dator!
Min 3,5 år gamla Fujitsu Simens laptop gav upp för någon vecka seden. Det var inget annat fel än att det inte gick att ladda up batteriet i den.
Pelle räddade allt på datorn och jag fick använda hans gamla laptop (en Acer).
Men jag och mitt företag behöver en egen dator. Så igår kom en trevlig HP i min ägo. Så fiin! Pelle håller på att fixa till den med alla program som jag vill ha.
Efter en liten trevlig och god påsklunch hos svärföräldrarna ute på Gudö hann vi städa upp hemma lite (något som verkligen behövdes!

Efter lite mockning i stallar (Fors och hemma) och lite gullande med Nunna så drog jag på mig finstassen (vad synd at vi inte tog en bild på den – den är riktigt tjusig!) och vi hämtade upp Adina och åkte in till stan.
god middag och sedan gick vi på en sen föreställning av “How to train your Dargon” (Draktränaren). En väldigt kul och gullig tecknad film i 3D från Pixar Dreamworks. Riktigt bra!
Klockan var nästan 23.30 när vi ko ut och Pelle drog hem för att vara manlig med Frez medan Adina och jag drog till Fasching och var kvinnliga på dansgolvet!
SJUKT hur underbart det där stället är! Vi dansade oavbrutet tills fötterna inte höll längre. Varje gång vi skulle sätta oss en stund och vila spelade de ytterligare en underbar låt. Svetten rann och fötterna värkte, men åååh vad härligt.

För de som inte läst om våra besök på Fasching (typ det enda stället vi nu för tiden går ut på), så är det en legendarisk jazzclub på Kungsgatan (bredvid Oscarsteatern) som varje lördag har Club Soul kl 00-4 då det svänger hejdlöst! Soul och funk från 50-talet framåt (Duffys “Mercy” fick nästan taket att lyfta igår!). Att stå på ett packat dansgolv med verkligen alla sorters människor (från ett par på 55+ via en 40-åring i träningsdräkt till hippa 20-åringar…och så vi) och vråla de legendariska raderna “R-E-S-P-E-C-T! Find ot what it means to me!” när DJ:n vriden ner musiken precis då så bara “våra” röster hörs är underbart!

När vi het enkelt inte orkade stå på fötterna längre gick vi därifrån och via Max och köpte oss nattmat.
Sedan satt vi på trottoarkanten  vid Cityterminalen och åt medan vi förvånades över hur varmt det var ute och väntade på Pelle!
Underbara make! Han är verkligen bäst!
Han kom och hämtade oss kl 03.15 och såg till så vi tryggt och säkert kom hem!

Hästarna då?
I fredags fick Edda på sig en tappsko och sedan red jag själv på ovalen. Hon var så duktig! Varken några bockspång eller “frysa fast”-ögonblick. Och vi kunde styra på en – vinglig, men dock – åtta i trav runt två grushögar! Skritt, trav och galopp funkade galant!
Riktigt nöjd med henne!
Furða och jag jobbade på traven och övergångar på volten (red faktiskt kl 07.00 på morgonen och då var volten ledig, annars går det hästar där). Gná funkar som en klocka och gör matte glad!
De senaste dagarna då det varit så fint väder har hästarna fått middagsmat ute och så har kvällsfodraren tagit in dom. Skönt!

Nu skall Adina strax plocka upp mig och vi skall ut och leka med hästarna!
Njut av påskvädret och era eventuella hästar ni med!

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.