Världens bästa make!

Min make vet vad som gör frugan glad!
Vi var iväg och tränade idag och tog efter det en sväng till Haninge Centrum och käkade lunch och handlade (nu har jag även de två böckerna av Karin Alvtegen som saknades; “Saknad” och “Skugga”, samt Lars Keplers “Hypnotisören”! Och jag har även nya gummistövlar!) lite.
Pelle åkte därifrån till jobbet och jag åkte hem. Jag hade precis kommit hem och tagit in posten då Pelle ringde och frågade om det kommit någon post till honom. “Ja ett paket från CDON” sa jag.
“Öppna det! Det är till dig” sa Pelle.
Jag öppnade och Åååh! Min gulliga make hade beställt hem ett exemplar av “Fröken Fleggmans mustasch“!
Det är det sista samarbetet mellan Hasse Alfredsson och Tage Danielsson. En galen, underbar…inte revy, men skådespel, fars eller lustspel.
Det var min pappa som introducerade den för mig då han bandade den då den sändes på TV (han hade dessutom sett den live, vilket jag är mycket avundsjuk på!). Dels älskar jag Hasseåtages underfundiga och knäppa humor och dels är “Fröken Fleggmans…” ett starkt pappaminne för mig!
Den har tidigare inte funnits på DVD som ensam film, utan bara med i Hasse och Tages Revybox), utan gav ut härom dagen!
Tack Pelle! Betydde mycket för mig!

omslag

*****************

Idag var en sån där skön dag  då jag inte hade nått annat än hästarna på schemat.
Jag har tränat handlat och sedan varit i stallet och där  ridit ut Edda i sällskap av My och Kengála. Vi red först ett varv runt åkern, som är rätt blöt nu och sedan red vi ett varv runt ovalen och styrde i en åtta runt två sandhögar. Allt gick utmärkt! Edda går fram piggt och glatt, men behöver ibland lite moraliskt stöd av en annan häst bakom eller vid sidan av sig.
Gná och jag red ut och njöt av solen tillsammans. Töltade och travade på en del och tog en liten snutt i vardera galoppen. Mjukt och trevligt kändes det!
Furða hade jag tänkt tömköra, men Adina har nog tömmarna inlåsta i sitt skåp, så jag jobbade henne i repgrimma istället. Pigg som tuuusan och hoppig, men duktigt!

Nu är det soffhäng och imorgon är det dags för en lektion för ungdomarna på Liljeholmens Djurgymnasium igen!

Tags: , , , ,

2 Responses to “Världens bästa make!”

 1. Jenny says:

  Hypnotisören är ruskigt bra! Jag låg vaken till 05 en morgon eftersom jag inte kunde sluta läsa förrän den var slut! Har även läst en bunt av Alvtegens böcker och gillade dem skarpt.

  Jag visste inte att du hade “samma” boksmak som mig, vi kan väl rekommendera varandra lite när vi läst något bra?

  Just nu läser jag boken Rov av en nu författare som heter …. (ska springa och kolla efter) S.J Bolton. Har läst lite mer än halva hittills och den är ruskigt bra!

 2. Malin says:

  Vad kul!
  Jag har precis börjat på Hypnotisören och den verkar riktigt bra!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.