Måndag

Å så var det måndag igen...
Igår kom Eddas ägare Madde ut till oss och vi red ut ihop!

Madde lånade Tindra och jag red Edda. Vi tog e sväng bort till travcampen och tillbaka.  Tindra passade på att maska lite larvade sig när hon hade ny ryttare, men Madde kan helt klart rida och fick bra fart på henne efter en stund.
Medan vi red längs stora vägen fick Madde ha Edda och mig i snöre ifall Edda skulle bli rädd för passerande bilar eller så, men allt gick utom ordentligt bra.
Vanligtvis har vi ju mycket trevliga vägar att rida på där man inte behöver följa stora vägen alls, men snön ligger fortfarande tung, förhållandevis djup och blöt på dom.
Så just för tillfället kan man rida på ovalen eller längs stora vägen ca 800 m till Stavsvägen och där finns sedan en hel del vägar att rida på.
Asfaltsvägen har både för- och nackdelar. Den är tråkig, hård och trafikerad, men den är också bra miljöträning och bra för att skritta fram och skritta av hästen längs.
Edda tycker bilar som kommer bakifrån är läskiga, men hon gör inget – hon bara kryper ihop lite och visar att “uj vad var det som lät sådär läskigt igen”.
På Stavsvägen höll vi rask takt i trav och tog även en liten galopp på hemvägen och allt gick utmärkt! Edda trallade på som hon aldrig  gjort annat!

Idag fick Gná galoppera första gången på länge (sedan början på februari). Glad pålle kan man uttrycka det! (och matte log rätt stort också):
Vi travar, skröltar, töltar och tar korta galopper nu, men skrittar ända övervägande mest fortfarande.
Furða red jag på ovalen igår och tränade övergångar på och et gick sådär. Hon var hoppig och styv i traven och galoppen och ok i tölten.
Idag red vi ut och hon var jättetrevlig! Lätt i steget och bitvis inte bara ren i tölten (vilket hon alltid är nu för tiden) utan även flott! Traven var sååå mycket bättre än igår!
Nunna och jag tog en sväng på volten på Fors med Victorias Globus Clic-sadel, som både jag och hon trivs bättre i och det bettlösa tränset och det gick riktigt bra att forma och fokusera idag.
Det är lite knepigt med bettlöst träns, för det går inte riktigt att rida som på bett på det. Speciellt inte med en häst som inte riktigt tar säteshjälperna och lätt spänner sig. Men bitvis går det riktigt bra nu och jag får inte kramp i vänsterarmen längre och det är positivt!

Måndagar är ju min “maratondag” då jag har lokalen i Tyresö, så jag kan ha massager, har hästar att rida och dessutom avslutar dagen med fem timmar ridskola!
I höstas tyckte jag måndagar var skiiitjobbiga och hade lite småångest inför varje måndag.
Nu under våren har det gått mycket lättare! Jag tror dels att det är för att det blir ljusare och ljusare och dels för att jag verkligen jobbat på att inte ha massager på måndagar.

Jag är för tillfället helt fast i Karin Alvtegens böcker!
Fick “Svek” av mamma för länge sedan och läste den för ett tag sen. Shit vad bra! Rusade och köpte “Skuld” och “Skam” också. “Saknad” och “Skugga” hittade jag inte, men måste helt klart göra det.
Nu läser jag “Skuld”.
Är helt fascinerad av hennes berättarstil och böckerna är rätt läskiga trots att de är vardagliga samtidigt. Bra helt enkelt! Rekommenderas!

Förövrigt har jag den här bilden som skrivbordsbakgrund just nu och fastnar ofta lite för länge med blicken på den:Brandi03.JPGLilla Brandi någon timme gammal! <3

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.