Snörvel och host!

Förkyyyld!

Urk!

Mamma har varit här sedan onsdags kväll och åkte alldeles för en stund sedan. Märker att jag sitter och tänker på finlandssvenska. Ordföljden vill bli lite annorlunda och jag mumlar orden på finlandssvenska för mig själv.
Sådär som det blir då jag pratat mycket med mamma (det är ju då på finlandssvenska) eller varit i Finland ett tag.

Under onsdagen kändes det som jag hade taggtråd i halsen och jag höll en låg samtalston med eleverna på ridskolan hela kvällen. Det gick faktiskt hel ok.
På torsdag (vänta, har ni papper och penna redo nu så ni kan anteckna min förkylnings status varje dag?) var halsen bättre men snuvan anföll. Dock gick lektionerna på kvällen utmärkt. Fredag: snuva samt hosta, som var nytt för dagen. Samt en väldigt trötthet.
Idag är det snorigt, hostigt och trött.
Har kört mor in till staden där Arlanda Express tog vid transpoterandet.

I övrigt har det varit trevligt att ha mamma här! Vi har fått höra mycket om hennes resa till New York för några veckor sedan och tagit det lugnt. Hade varit kul att gå på bio eller så, men jag har tyvärr varit alldeles för trött!
Igår hade vi en underbart god fisksoppslunch med Pelles föräldrar och sedan en god middag på kvällen hos våra vänner Kerstin och Janne.

Nu ligger jag nerbäddad i soffan och skall njuta av att läsa nyaste Filter. Och kanske sova en stund. Jag tror min kropp vill det.

Gná har jag bara klappat om i hagen de senaste dagarna. Har inte orkat rida alls och det skadar nog inte henne att vila lite. Jill lät meddela att hon fått lite morötter och mår bra (Gná alltså – inte Jill, fast hon mår nog också ok).

Imorgon är det heldagskurs på Fors. 11 ekipage skall drillas inne i ridhuset (tack och lov!).

Nu skall jag åtnjuta lite mer av medicinkonstens gåva till människan (som dock inte säljs i Sverige tyvärr):
Finrexin!

finrexin

Tags: , ,

One Response to “Snörvel och host!”

  1. Fia says:

    Oj, har de inte sånt här 😮 Är ganska mkt de inte har här eg..

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.