senor och svamp

Stackars lilla Gná. ont i tassen och svamp i fejan. Inte lätt att va liten häst

Adina kollade hur benet såg ut idag då hon ändå var i stallet och red bästa Tindra-tjejen.
Hon sade att det fortfarande var svullet och lindade på igen och ställde in Gná. På väg hem från jobbet i Tyresö ringde jag Marianne Lindsjöö (vår underbara veterinär) och rådfrågade henne.
Hon rekommenderade zinkaband och boxvila över helgen. Apoteket i VH blev därav nästa anhalt och där kliade sig tjejen i huvudet en god stund innan hon fick fram rätt produkt.
Det som så enkelt och naturligt hette zinkaband förr heter nuförtiden Varicex F.

Ut till stallet och ut med pålle på gången. Av med lindorna. Benet är faktiskt bättre än igårkväll! Och inte alls lika öm!
Dock fortfarande klart svullet (jmfr. med andra benet) och hon reagerar lite.
Klippa pälsen på benet och på med zinkabandaget.
Så fick lilla gumman en riktigt ordentlig rykt, pysslade igenom man och svans också ordentligt och mockade boxen en gång till. Smörja svamp-fejan (börjar se så mycket bättre ut, skönt!) och gosa lite.
Som tur är verkar hon vara vid gott mod själv i alla fall och äter och dricker bra.

Idag har i övrigt gått i friskvårdens tecken.
Har lärt ut SCS (Strain CounterStrain) till två kollegor (de tyckte jag var bra som lärare! Kul, då jag aldrig undervisat i massage eller massagetekniker förr!) samt masserat 3 patienter. Och dessutom sålt två presentkort! Presentkort är alltid kul att sälja, då det känns som man får pengar för ingenting. Det är inte lika kul när de kommer med presentkorten dock och man skall jobba och inte få pengar.
Men å andra sidan går det inte att tänka så heller. Man jag ju fått pengarna.

Nu är det dax för fisksoppa och ett glas vitt vin till det – det är ju ändå fredag!

Tags: , , , , ,

One Response to “senor och svamp”

  1. Malin says:

    Ajaj, hälsa pållen att hon ska krya på sig och att det inte är något allvarligt! Vilken otur du har just nu känns det som….

Leave a Reply

*