Småtöltande och myshelg

I fredags masserade jag först ett gäng patienter (utan att få ont i handlederna varken då eller efter! Tack duktiga naprapaten för övningarna jag tvingar mig göra dagligen – det har hjälpt!) och efter lunch med ledig make åkte jag ut till stallet och red Brandi.
Och den killen börja haja grejer! Inte bara är traven tillbaka, men denna ritt var första gången som jag kunde tölta en liten bit på honom utan att det var en nerförsbacke involverad. När jag sög in naveln och vinklade mitt bäcken och gjorde lite “töltljud” (“pussmackningar”) så blev det en annan stuns i skritten och det kändes hur han förberedde sig! Och det gick att ur skritt öka upp och det blev tölt – helt ren tölt ca 10 m. Sedan rider jag fram i trav eller galopp.
Min duktiga lilla kille!
Fredagskvällen var en trevlig historia med oxfilé (ekologisk! såklart!), sallad och ett gott vin.

img_3607-jpg
Hittills har vi bara töltat lite på fart och “tappa balans och råka tölta” – inte på faktiska hjälper.
(bild från augusti i år)

Helgen som har varit har varit lugn och trevlig. Igår spenderade jag en stor del av dagen med bästa vännen, tillika blivande brud, med att prova vackra klänningar i alla de modeller.
När jag kom hem drog jag Pelle med mig på en timmes promenad för att “tanka D-vitamin i solen”.  Jag blir sån när jag inte har någon häst att jobba. Erica hade Tindra, Britta sina hästar och Brandi vilade.
Alltså motionera maken istället.
Sedan tog vi oss in till staden och såg Ridley Scotts senaste film “The Counselor”. Spännande, rysligt spännande stämning, och rätt obehaglig film. Javier Bardem är en fantastisk skådespelare!
Men filmen var också lite seg och kändes mycket längre är 1 timme och 58 min. Om man jämför med en liknande film så är det “No country for old men” och då är den senare mycket bättre i mitt tycke!

Idag har jag hållit lite lektioner i solen på Västergården. Det är så otroligt givande att ha så glada och ambitiösa elever som verkligen jobbar med mig och vill utvecklas med hästen (oavsett om det är en medryttarhäst eller egen)! Vädret i dag var dessutom spektakulärt för att vara mitten på årets tråkigaste och jobbigaste månad! +10 grader och strålande sol från en blå himmel! Vilket jobb jag har! Sjukt att jag får betalt för detta!

Nu myser jag framför veckans gulligaste program på TV – Allt för Sverige! – efter en riktigt lyckad middag. Provade att göra denna korv stroganoff på lchf-vis med blomkålsris till! Rekommenderas om man gillar korv!

Vecka som kommer bjuder på ridskoleavslutning på Fors, två dagars kursande för Atli, igångsättning av Váli och ridande av träningshästar!
Hoppas er vecka blir lika rolig och bra som min ser ut att bli!

Tags: , , , ,

3 Responses to “Småtöltande och myshelg”

  1. Jamen näääääjjjj, har jag missat en Atlikurs till! Men vad i, osv. Hur får ni reda på var han ska hålla hus?
    Och att motionera maken är minsann inte det sämsta, då har man bra pli!

  2. MalinS says:

    Men jag skrev ju det förra gången Bettina – skicka ett mail till mig så kan du få kontaktuppgifterna till Ragnhild som ordnar kurserna!
    Kolla min hemsida för mailadress till mig!

  3. Hjälp! Jag är både glömsk och blind! Ska mejla dig NU!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.