Friday night thoughts

Trevligt dag idag, förutom att jag sov fruktansvärt dåligt i natt. vaknade vid 02.30 och satt vaken och pillade vid datorn och läste till kl 06-tiden då jag somnade om och när klockan ringde vid 08 var jag rätt mör.
Uni och jag jobbade i ridhuset pga av regn och Ylva fick tillfälle att se honom, vilket ju är bra då det är hennes häst.
Han skall vara igång en vecka till och så blir det julupphåll för honom. Kelda har redan gått på julledighet.
Vísir dansade längs Karlsrovägen och regnet blötte ner oss finfint. Vad bra, då har all gjort sitt jobb.

Har i övrigt fixat i stallet, rensat i mitt skåp, min låda (som jag byggde själv på hästskötarskolan! Stor nog att ha allt till en tävling inkl. sadel i – eller som nu; en jävla massa täcken, grimmor, extra tyglar, lindor och junk i) och IKEA-påsarna ovanpå skåpet (mer täcken och schabrak jag inte använder.
Fick med en påse prylar med mig hem, som jag skall lägga ut till salu på någon lämplig sida när jag orkar. Och en påse med grejer åkte i soporna (kamfersalva som är 4 år gammal, skor som rostat med snösulor, ett kedjegrimskaft, trasiga boots etc.).
Shit vad mycket grejer jag har… Behöver man, även om man bedriver träningshästverksamhet och så, 10 grimmor och 15 grimskaft? ‘

Har även packat åt Stjarni,s om flyttar hem till sig imorgon. Igår red matte Jessica sin Stjarni och jag min bruna dam. Och leendet hos Jessica gick inte att ta miste på när hon hittade rätt bland gångarterna på sin häst! Underbar att se en pigg och glad Stjarni tölta, komma över i trav, hitta kontakt och form, fatta galopp och glatt galoppera framåt och sedan komma tillbaka till tölt och relativt fort hitta takten och halvlängden där. Och matte red sin häst (jmfr. med att åka häst)! Det är kul och väldigt givande hur mycket man ändå “hinner med” på bara en månad med en häst.

Kvällen ägnades åt ett trevligt stallmöte och filmtittande med maken, och nu skall jag snart få återuppta min avbrutna nattsömn!

Innan jag loggar ut:
Sara skrev:

“Håller du lektioner där du lär ut hur man rider i repgrimma? Och hur man lär sin häst spansk skritt och andra konster?
Kanske du kan skriva ett inlägg om hur du lär in spansk skritt och stegring!?

Ha det bra!”

Ja, visst kan jag hålla lektioner i enbart repgrimma om man vill det. Ibland händer det. Oftast när jag berättat om vilken skillnad det gjort på Gná.
Jag skall ta tag i att skriva om hur jag lärde in spansk hälsning en vacker dag!

hästarna 271.JPG

hästarna 361.JPG
Gná och jag 2010

IMG_7080.JPG

gnufri2.JPG
Gná och jag i juli 2011, då vi tagit steget vidare från repgrimman!

 

Tags: , , , ,

One Response to “Friday night thoughts”

  1. Så underbara bilder Malin! Du är en grym inspiration. 🙂 Får verkligen fortsätta arbeta på balansen, så länge det går i skritt är ju allt ok, och tölt och galopp skulle säkert också funka bra, men trav… Läskigt. 🙂 Ska fortsätta rida “naket” lite oftare så kanske vi får ta en lektion i repgrimma sen också!

    Kram!

Leave a Reply

*