Midsommar, paus, ridning, paus

Midsommar kom och gick!
Rolig fest här hemma med massor kul vänner. Mycket kubbspel, bubbel, babbel och god mat och fantastiska tårtor!

Lördagen var jättevarm och det kändes jättefel att rida. Så jag fick med mig maken samt voffe och så tog vi Brandi med oss och traskade i den helt underbara skogen bakom vårt stall. En timme upp och ner och ut i blåbärsriset. Svettigt, men mysigt!
Dessutom åt vi en supergod middag inne på söder (Sthlms söder that is) på Texas Longhorn (jepp, de har öppet på midsommardagen!) och avslutade dagen med en skön promenad till runt fälten vi har här och kände oss så välsignade som kan åka in till storstaden för middag och sedan åka hem ut på landet och njuta av det enormt vackra omgivningarna!

IMG_6250

IMG_6251

På söndag morgon lastade Britta och jag in Vísir och Exakt tidigt på morgonen och åkte till Helene Blom och red kurs! Hon bor på sin helt underbart fina gård Västerboda i Björklinge utanför Uppsala.
Vi har ju ridit för Helene sedan februari var tredje vecka på Västergården och nu ville vi lyxa till det och rida två dagar för henne innan det är uppehåll t.o.m. hösten.

Exakt fick i början av juni sulor på sig fram då vi har rätt hårda och steniga vägar och han blev öm i sulorna fram och stel runt bogarna och väldigt försiktig i steget. Bästa hovisen Tobbe kom ut fort och skodde på fina fuxen sulor med lite silikon under.
Jag, som alltid snackar mig varm om normalskoning, inte några jättehovar och på sin höjd ser till så Váli kan ha 10 mm på sig fram över en tävling här och där, stod så här med häst med sulor och silikon fram. Silikonet sattes in under sulorna för att inte sand, lera och grus skulle kunna krypa in där och ställa till med fanskap (hovböld n´shit).

Med sulorna på andades Exakt liksom ut och blev mycket mera avspänd i hals och bogmuskulatur. Och var underbar!
Nu när det var skoningsdags i torsdags tog Tobbe av sulorna då Exakt under juli kommer gå på gräs och vattenband på Karlslund och det inte finns någon anledning att belasta honom med sulor då.
Så jag började med att säga till Helene att sänka förväntningarna på oss (då hon såg oss en vecka tidigare med sulor och Exakt gick helt fantastiskt!).
Men se på tusan. Killen gick s fint och bara var så enormt duktig hela kursen!
Vad roligt vi hade det!
Vi jobbade mycket med att han skulle slappna av och bara trivas i en lite djupare form i främst tölten och att han skall kunna “växa och krympa” på långsidor/kortsidor utan att tappa halslängd och bakbensaktivitet.
Och bitvis började han verkligen dansa. Så underbart kul och jag vidhåller att vi verkligen hittat en ny nivå i samarbetet!
Han är dessutom väldigt lugn och till och med gosig nuförtiden. Kommer ofta när man ropar och ja…jag är så kär i den här hästen!

Britta var en riktig darling och fotade oss så här kommer äntligen lite nya ridbilder på oss.
Lite gryninga är dock en del då det är mobilbilder.
Erica, vi måste ta en fotosession nått tag!

Klickbara – you know it!

Exaktjuni161

Exaktjuni163
Gillar hur Exakt trycker ifrån och sänker rumpan här (vi ökar precis och skall “växa” i galopp på långsidan)

Exaktjuni164

Exaktjuni166
Ibland blir det lite såhär en stund, då för fru Schön driva fram

 

Exaktjuni167

Exaktjuni165
Fin bild också va? Ni ser lite lite av den fina gården också. Och den fina hästen!

Exaktjuni162

exaktjuni168

Två ridpass på lördag och ett på söndag morgon, då vi mest mjukade upp och taggade ner. Bara ha honom mjuk som en gummiboll och glad och nöjd.

På söndagskvällen myste vi med ost, kex och vin samt senare grillning och massor snack!
Helt ljuvligt!

ostochkex

När Britta och jag kom tillbaka till Vädersjö vid 15-tiden på måndag lastade vi ut grabbarna, flyttade tillbaka Tindra, som gått med Brandi sönd. -månd.  som sällskap, till sin flock igen och släppte ut Exakt och Vísir i hagen.
In med alla saker i stallet och så in med Váli och Brandi och rida dom. Det gick sådär, det kändes att Brandi hade vilat (bortsett från en timmes prommis i skogen på lördag) sedan i fredags.
Han hängde sig lite i handen, var ofokuserad och lite flängig. Samt att det var riktigt jäkla varm och en del bromsar.
Men det kändes som vi redde ut det hyfsat mycket.

Idag har jag haft en ledig dag och njutit av mitt hem!

Tags: , ,

2 Responses to “Midsommar, paus, ridning, paus”

  1. Erica says:

    Ja! Fotosession! Var evigheter sen jag såg er ihop ordentligt nu ju. ????

  2. Erica says:

    Det där ska föreställa en glad smiley, inte en massa frågetecken… 😉

Leave a Reply

*