Full fart i stugan, eller utanför

Jag har skrivit färdigt ett inlägg om VallDís tävlingen den 27/3, men postar det inte förrän jag fått bilderna av fotograf Michaela Bång. Dock har hon massor i skolan så hon kommer inte ha id att jobba med bilderna förrän nästa vecka och utan bilder vet jag inte hur intressant någon tycker inlägget är. Eller?
Vill ni läsa det innan bilderna är på plats och att jag uppdaterar med bilder senare?
Kommentera gärna så jag vet!

Veckan efter tävlingen fick Brandi vila två dagar och sedan gick han en skrittlektion med en elev på onsdagen och på torsdagen joggande han med mig och Tindra som handhäst. Jag älskar att handhästa Brandi med Tindra! De är så samspelta och jag kan utan probelm rida Tindra i alla gångarter med sonen bredvid. Till och med galoppera långa sträckor och “bränna järnet” upp för en backe och sedan slappna av i skritt på lång tygel!
På fredag var det dags för vårens tredje träningstillfälle för Helene Blom på Västergården.
Den här gången hade jag med mig både Brandi och Exakt (som var riden som vanligt under veckan då han ju inte tävlade i helgen).
Första passet såg likadant ut för bägge hästarna (och för alla på kursen tror jag).
Vi jobbade mycket i skritt och började med att få göra skänkelvikning upp från kortsidans mitt, när vi kom ut till långsidan red vi direkt en ca 8-10 m volt och fokuserade på att ha hästen mellan hjälperna och ur volten fram längs långsidan i öppna fram till hörnet. Slappna av några meter och sedan upp på medellinjen och göra om övningen.
Övningen gjorde vi i bägge varven så klart.

Efter ett tag fick vi ur skänkelvikningen komma fram i tölt på volten och sedan ur volten tölta fram i öppna längs spåret. Ner i skritt vid hörnan och så skänkelvikning från medellinjen igen.
Och avslutningsvis rida hela övningen i tölt och sedan övergå till fyrkantsspåret och den stora ändvolten och så över i trav. Samma i bägge varven.

Andra passet Jobbade vi mest med Exakts trav och galopp (äntligen bra hjälp med dom!) och med att ändra tempo och energi i dom utan att ändra formen och att han hela tiden skall vara beredd att ta i! Fick rida fram – fram – fram och så ta tillbaka-tillbaka och så igen fram-fram-fram!
Traven och galoppen gick fram bra till jättefina!

Brandi fick jobba med sin galopp också och det var enormt mycket bättre än senast.
Och tölten kändes bitvis riktigt fin!
En riktigt bra dag med andra ord!

Lördag morgon var det tidig uppstigning och så iväg till Skultuna, Västeråstrakten, för att hålla en grundkurs i Tölt in Harmony för ett gäng intresserade!
Och oj, vilket intresse!
Jag brukar säga max 10 ridande, men själva teoridelen kan ses som en fristående föreläsning och den kan ju flera komma på.
För dagen var det 11 ridande (så blir det ju ibland) och hela 23 på föreläsningen!
Och många som stannade och tittade på lektionerna!
Jättekul med fina ekipage och väldigt ambitiösa ryttare! Många fina program blev ridna på eftermiddagen i ridhuset också.
Roligt också att träffa en häst jag följt och sett sedan han var fem (han är nu 10).
Och titta vilka sötmular (och öron!) jag hittade i på Åkerby Islandshästar, där jag var:

Fil 2016-04-05 08 32 55

Fil 2016-04-05 08 33 13

Hur söta var inte de här typerna!?

Mindre mysigt var när jag skulle hem och varningslampan för oljan på bilen börjar lysa. Suck! Precis när man är mitt i skogen och inte helt i närheten av en bensinmack.

Nu var det ju en gul lampa som började lysa och inte en röd, tack och lov.
“Tur att jag har lite olja kvar i skuffen” tänkte jag! Gissa vad jag hade – en tom flaska i skuffen! Hur tänkte jag där?
Det var lite svettigt att köra och inte helt veta var närmaste bemannade mack var. Men det gick bra och oljan är nu påfylld.

Tags: , ,

One Response to “Full fart i stugan, eller utanför”

  1. Anna says:

    Alltså, i normala fall ska man ju fylla på olja FÖRE lamporna börjar lysa ;-).. Kallas service eller underhåll.. *fniss*.. Något jag inte heller ägnar mig åt.
    Jag vill ha bilder OCH rapport samtidigt..

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.