Träningshelg

Har varit ledig den här helgen och det har ju så klart känts skönt, men hann faktiskt bli lite rastlös till och med.
På lördag sov vi länge, smpysslade hemma och hängde i soffan och läste (jag läser “Att inte vilja se” av Jan Guillou, som är 4: de delen av en serie som handlar om 1900-talet. Mycket intressant för en historienörd, som mig). När jag lade ifrån mig boken och scrollade ner på facebook såg jag att Elinor skrivit att hon väntade på att det skulle bli ledigt i ridhuset. “åh, rida i ridhus! Kunna rida på volt!” tänkte jag lite längtansfullt. Vår ridbana plogas och underhålls inte alls på vintern (den hör alltså inte till vårt stall utan vi betalar per månad eller gång vi använder den. Nu går den inte att använda alls och då betalar vi inte heller), så vi har ingen ridbana att jobba på. Så vi rider ju bara ut. Iofs går det att gör väldigt mycket på uteritter också och hästarna blir lösgjorda och jobbar bra, men ibland är det ändå roligt att kunna jobba med hjälp av volter.
Så några snabba telefonsamtal och sms senare hade jag fått klartecken att komma och rida i Västergårdens ridhus!
Från 14 framåt var det ledigt och bara att komma dit!
Perfekt! Äta lite lunch, åka till stallet och koppla på släpet.
vid 14 var jag på Västergården med Exakt och Brandi och red bägge i deras fina 20 x 60 m’ s ridhus. Red lite mera på volter än jag annars gör på ett ridpass på banan, men det var så kul att kunna ligga på volt och jobba!
Brandi var jättepigg och ville nog helst spralla runt och skutta, men var väldigt duktig och lydde fint när jag bad honom fokusera på uppgifterna han fick. Kompisarna/eleverna Mallan och Jocke var och kollade lite och det var lite skoj då Mallan inte sett Brandi sedan han var föl!

IMG_7852-small
Exakt och jag gjorde verkligen lite av varje. Först fick han jogga fram helt lös utan sadel och träns. Travade fram fint och sträckte på halsen och nosade lite i hörnen och kollade in speglarna.
Sedan sadlade och tränsade jag och jobbade lite med skritt och tölt/grundtölt från marken. Satt upp (fick diskutera lite att stå still vid pallen) och längde överlinjen i skritt, trav och grundtölt. galopperade och längde överlinjen samt gjorde några rejäla ökningar och nedtagningar i galopp.
Jobbade sedan igenom tölten och han känns riktigt fin! Tempot är bättre och han känns så mycket stabilare än tidigare!

IMG_6749
(Här är vi i somras, då Pelle var snäll och fotade oss)

Mycket tempovariationer i alla gångarter jobbade vi med. Är väldigt nöjd med hans utveckling.
Vi måste dock hitta tillbaka lite till det korta tempot i tölt. Har tränat att öka på en del nu under vintern och han har blivit mycket starkare och modigare/säkrare i högre tempon, men lite på bekostnad av det korta tempot. Det är inte lika roligt att jobba i och det är kuuuul att springa fort!
Avslutade med att ta av tränset och rida på bara halsrem. Först i lite åttor i trav och sedan provade vi även lite tölt. I somras, när jag senast red utan träns, gick det att tölta lite grann utan träns men det var osabilt, rolligt och han föll i trav rätt fort och var rätt okomfortabel med det.
Så jag trodde det skulle vara typ likadant nu – så döm om min förvåning när han ångade fram i mellantempo tölt och verkade trivas med det! Så jäkla kul!
Satt bara och log och ville aldrig sluta!
Och då är det ju precis det man skall göra – sluta.

Idag har Brandi fått skritta med som handhäst då jag skrittade Tindra en timme och Exakt har vilat.
Jag har sovit ut och skruvat ihop en pall att ha som uppsittningspall i stallet och grejsat lite allmänt hemma. På kvällen åkte jag med Pelle till Enskede Rackethall och tränade på gymmet medan han spelade badminton. Det var länge sedan jag var ett gym. Det kändes. Gjorde alla övningar rätt lätt och försiktigt (förutom mage-rygg som jag tränar hemma nästan dagligen). Värmde upp på crosstrainern, gjorde sedan styrketränings-övningar och avslutade med 20 min på löpbandet. Joggade försiktigt 2 km och promenerade sedan. Känns inget alls i knäet, men vi får se hur vader och fötter mår imorgon. Fötterna är mitt största problem. emellanåt bra, men ibland gör det så jäääkla ont att ens stiga upp ur soffan. I torsdags joggade jag 4 km ute och hade svinont i fötterna på kvällen och nästa morgon trots jättenoggrann stretching och massage av vaderna. På fredag em-kväll var det nästan bra igen och i helgen har jag inte haft ont alls.
Så har min helg varit.
Hurdan helg har ni haft?

 

3 Responses to “Träningshelg”

  1. Sofia says:

    Jotack bara fin. Försökte mest överleva träningsvärken från i torsdags.Damn vad det tog!I like..????

  2. MalinS says:

    *Moahahaa* Sofia!
    Tja, sitta upp och rida sådär efter 5 månaders frånvaro (högs ofrivillig, jag vet) bör ju gett just…träningsvärk! Då har du alltså gjort rätt!

  3. Törs inte berätta. Du vet ju var du kan läsa.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.