De små minnena, och de stora!

Jag gillar att resa, att se världen. Den stora. Utanför…låt oss säga Sverige och Finland. De är ju mina hemländer, så de har jag ju sett en del av. Att åka till Finland är inte att resa utomlands för mig. Det är att “åka hemifrån hem”.
Det har blivit några resor. Dels under livets gång och dels under de åren Pelle och jag varit tillsammans (sedan 2001).
När jag var liten firade vi två jular i Marocko (1984 och 1985 tror jag det var). Jag är glad att mina föräldrar valde att åka dit då jag var så pass gammal (nja, “gammal” är ju en definitionsfråga. Jag var 4 och 5 år) att jag har minnen från de resorna. Vilket jag har.
Förvisso ett litet barns minnen, men dock! Jag kommer ihåg det stora berget – Kasbah(?), att jag ridit på kamel och dromedar, utsikten från berget, att de hade undulater på det ena hotellet, marknaden där alla ville lyfta upp och se på den lilla platinablonda flickan med blå ögon (that would be me, yes). Att jag åt vanvettigt god tournedo med rostat bröd under (sånt barn var jag…). Och så vidare.
Har även varit i London med mamma och pappa och i Spanien (Malaga och Cadiz) några gånger med mamma och med både mamma och pappa.

pvin
Pelle och jag skålar i Rom

trappa3
Trappan i Sixtinska Kapellet, Rom

 

Under åren med Pelle har vi varit på Cypern (2002), Island (2006), i Paris (2007), i Thailand (2007, bröllopsresa),  Lanzarote (2010), Oslo (2011), London (2012), Rom (2014) och New York (2014).
Och mera vill vi resa!

 

EmpireStateofMind.jpg
Jag hänger på Empire State Building

 

BrooklynBridge.jpg
Brooklyn Bridge i motljus

En sak jag alltid försöker göra när vi reser är att handla något som jag kan ha som minnen hemma från resan. Små saker, som kläder, böcker eller prydnadssaker (samt att visst är det ju coolt att kunna slänga sig med “ja visst är jackan trevlig – den köpte jag i Paris”!).
En liten mortel från Thailand, två jackor samt två tavlor från Paris, en härlig klänning och lite fler klädesplagg samt böcker från London, en tavla och kryddor från Rom, böcker (The Strand Bookstore!) och en jacka och tröja från New York.
Sånt som man använder/tittar på hemma och ler lite för sig själv och kommer ihåg resan med hjälp av.

Sån är jag.

JagPhiPhi.jpg
Njuter på Monkey Beach, vid PhiPhi-öarna i Thailand

Strokkur.jpg
Strokkur på väg att “spruta”, Island

solnedgangLanzarote.jpg
Kvällsutsikt på Lanzarote

PiaLanzarote.jpg
Min syster sätter fart mot vågorna på Lanzarote

 

Tags: , , ,

Leave a Reply

*