Gräsänksblogg

Sitter och lyssnar på Ridpodden på SRplay-appen och masserar mitt ben såhär mellan olika förehavanden under dagen.
Roligt och intressant med en podd om ridning och hästar, eller som i första avsnittet – om horsemanship och kontakt med hästen. Lyssnar nu på andra avsnittet (det kommer ett nytt avsnitt om dagen i sex dagar), som är om sitsen!

Jag är gräsänka den här veckan då maken, med min bil och min transport, är på Gotland och kör tvåhjuligt.
Jag har fått låna vår gamla bil – Polon, a.k.a. lilla röd – av dennes nya ägare (Pelle skänkte bort den till en händig kompis då den inte gick genom besiktningen längre och det var lite för många grejer att fixa och lite för många rostfläckar).
Igår spenderade jag nästan hela dagen i stallet med att först jobba med Tyra på Lillhästen och sedan med ridning av Brandi (som fick fokusera på grundläggande övningar på ridbanan och övergångar) och Exakt (som fick gå en längre sväng ut naturen främst i skritt och göra lite tempoväxlingar i tölt på vägen hem), en lektion för Sabine och Snjáll och så ett stallmöte. Cyklade hem vid 19-tiden.

Min cykel, en Tunturi som jag fick av mamma och pappa i början av 90-talet, är en kär gammal klenod. Men nu har det blivit lite skavanker på den; lyset har gått sönder, ringklocka saknas och de jobbiga delarna är att kedjan hoppar av 1-2 ggr/vända och 2:ans växel funkar inte, utan pedalen bara “släpper” och snurrar (vilket ju är rätt läskigt med mitt knä).
Så idag cyklade jag den till “Harrys cykel och motor” i Västerhaninge och lämnade in den för lite renovering.
Harry och hans fru är rätt speciella. De är en butik av det gamla slaget.
Man får gå in och ödmjukt skrapa med foten och be om hjälp.
Pelle blev en gång nekad att köpa ett kedjeskydd till sin cykel där, då han inte visste hur många kuggar drevet på cykeln hade. “Nej du får ta hit cykeln så får vi titta på det”:
Nu orkade inte Pelle göra det, utan köpte ett standard kedjeskydd i plast på Biltema istället.
När jag berättade om cykeln tittade Harry barskt på mig och undrade varför jag inte kommit in med “cykelstackaren” tidigare och sade “om du lämnar in den nu så får du tillbaka den tidigast i augusti”.
Men när jag förklarat hur det står till med mitt knä och att jag blivit ordinerad rehabilitering i form av cykling dagligen så muttrade han lite och tittade på den och petade lite. Så sa han “mjaa, om det är så enkelt som det ser ut så kan du få tillbaka den på onsdag” (alltså i övermorgon).
Sådärja – toppen! Promenerade hem och åt lunch och brummade med Polon till stallet.
Brandi och Exakt fick löslongeras på volten. Ställde upp ett lågt kryss på ena långsidan och så fick de välja om de ville hoppa eller inte. Och det ville de! Och bocka och tjoa och leka. Vad de for runt och hade sig!
Vísir, som ser lite lätt dräktig ut efter mysiga dagar (och nätter) på betet fick en tur ut i skogen och fick jobba med att gå stadigt fram till handen.

Skall avsluta dagen med några lektioner på Vädersjö och sedan se vad jag hittar på till middag.

Tags: ,

Leave a Reply

*