Hur tänkte jag där?

När jag döpte det förra inlägget till “vädermödor” så visste jag inte vad jag pratade om, det hade det inte börjat snöa då. Det gjorde det lite senare och idag kan vi verkligen tala om vädermödor!
Som de flesta väl märkt (speciellt ni som bor här i samma trakter som jag) så har det ju då snöat sen igår kväll. Massor faktiskt!
I morse gick jag upp äckeltidigt (ok, för att vara jag) för att börja massera tidigt i Tyresö. Två patienter var det. Sopade och skottade fram Tigern ur snön och skjutsade Pelle till tåget på vägen och konstaterade en bit på väg mot Tyresö att det här tar nog lite längre än de vanliga 30 minuterna.
Ringde första patienten som redan satt och väntade och hon sade så klart att det var ok och kör nu försiktigt och lugnt så väntar jag.
Ringde nästa patient för att meddela att jag skulle bli sen och han avbokade då han måste iväg till ett jobb och nog egentligen glömt mig och sin behandling. Jamen kul. Köra Tyresö tur -retur för en behandling, i detta väder dessutom.
Kom fram blott 10 minuter försenad dock. Behandling och sen var det ju dags att åka hem igen.

Och det hade snöat mera. Den körturen hem från Tyrseö är nog bland de värre körturer jag gjort! För herre du min lilla skapare vad det var halt, slirigt och moddigt underifrån och  ett snökaos uppifrån! På motorvägen gick det i 35 km/tim och en låg sportbil slirade omkring framför mig. 55 min tog det hem och när jag var nästan hemma kom den värsta biten: Oplogad och okörd smal väg! Snö så djup att den gick upp över reg.plåten på min, rätt höga, bil. Lägg till yrande snöstorm med en snö som bildade is på rutan och en slags klibbig issörja på vindrutetorkarna. Fick stanna 4 gånger i vägrenen mellan Tyresö och hemma och slå av torkarna.
Jag har sällan varit så himla säker på att jag kommer köra i diket som sista biten hem. Men säkra, starka Tigern tog mig ända hem till infarten på Orrvägen. Men sen var det baske mig stopp!
Vi har en väg som går runt en stor gräsplan och vanligtvis kör jag höger direkt då jag kommer in på vår gata, men jag vågade inte nu då snön var så djup och det dessutom blåst upp vallar. Jag tänkte att jag ställer bilen på vår gästparkering som ligger rakt fram. Men när jag skulle backa in på en yta som inte var fullkomligt igensnöad satt jag fast!
Ut ur bilen och gräva lite med händerna (hur tänkte jag där?)  och konstatera att 1) det är skitkallt och blåser snö från alla håll och 2) jag måste ha en spade.
Pulsade genom snön till vår dörr och tillbaka med snöskyffeln och sedan följde ett 40-minuterspass med aktiv snöskottning/grävande och ett våldsamt svärande (kanske det osade så att snön smälte en aning runt däcken). Det var inte bara runt däcken det var snö utan även under bilden var det så packad snö att det inte gick att köra någonstans alls.
Men 40 minuter senare så kunde jag backa in bilen på gästparkeringen. Pulsa tillbaka hem (kändes som en polarexpedition). Dusch, njuta av en koppa kaffe.
SMS från stallägaren som önskar att vi inte kommer ut till stallet då det är vansinnig drivbildning på vägen (som är smal och krokig).
Pappergöra och surfande samt kontakt med maken som inte riktigt kommer hem från jobbet. Och  på radion säger de att man i-n-t-e skall ge sig ut och köra bil på vägarna.
När plogbilen slutligen, vi 15.30 kommer till oss passar jag på att skotta uppfarten och skotta fram min bil på gästparkeringen och flyttade den.
Det blev till att hämta maken i Skogås, vilket var så långt kollektivtrafiken tog honom.

Tog några bilder när jag påbörjade skottandet hemma idag (innan plogbilden kommit):

IMG_8450Staketet mellan oss och grannen

IMG_8448isolering på fönstren i alla fall

 

 

IMG_8447
Humlen är lite vissen nu

NU skall det baske mig BLOSSAGLÖGGAS lite (tack vare söta ridelever har jag 2 flaskor av årets blossaglögg, någon som smakat den?).

 

 

 

 

Tags: , , , ,

Leave a Reply

*