Möten

Har idag hållit heldagskurs i Upplands Väsby, på Harby.
Det är ett så underbart glatt gäng där så man blir helt lycklig av att vara där! Och inspirerad.
Och det jag satt och tänkte på i bilen på vägen hem är framför allt hur kul det är med möten mellan människor och hästar. Jag älskar att träffa nya människor (främst i jobbet jag gör det då) och nya hästar.
Idag har jag, förutom de ekipage jag redan känner till och gillar så mycket på Harby, träffat en riktig nygammal bekantskap: Lítbrá från Munkebol. Ett silverbrunblackt sto efter Hrannar frá Kyrholti, som jag var med och red in på Fors 1998-1999. Hon har fått en underbart gullig tjej som ägare och var härlig att återse!
Och så dagens riktiga överraskning: Sakarías! Stor silversvartskäck med blå ögon, 4 år, som blivit lite förvirrad i utbildningen.
Så vi konstaterade att här behöver det nog börjas om från början och satte på repgrimman och vilket steg han har! Stegade runt i enorm tölt med hög aktion och långa steg, föll i en stor, vägvinnande trav och galopperade i enorm, rund galopp innan han hängde med på att jag faktiskt mest bett honom om skritt och halt.
Stå stor i kroppen, så liten i sinnet. 10-15 min i repgrimma och så stannade vi och stod och pratade med ägaren om upplägget och vad som behöver göras i vilken ordning så stod han och blinkade och blinkade och slickade och sen såg han helt groggig och färdig ut. Lilleman!

För övrigt har jag världens bästa make!
Sjukt trött efter att knappt sovit i natt (det var någon sorts grannfest på allmänningen utanför vårt hus i natt och you will not believe hur hemskt många låtar så fullständigt slaktades på Singstar på fullständigt absurd ljudnivå till kl. 02 på natten och när jag sedan lyckats somna kom maken hem från kräldjursfiske och sen ringde väckarklockan) kom jag hem efter lång och givande kursdag och på köksbordet står ett vinglas förberett och marinerat kött ligger redo att grillas. Det är sann kärlek det!
Tack älskling!
Har för övrigt världens bästa stallvärd och -kompisar! Igår var det stallmöte och kräftskiva på Skogsäng. Mycket trevligt (och nyktert för mig som skulle upp idag) och många skratt.
Myyycket bra människor allihopa! 😉

 

Tags: , , , ,

2 Responses to “Möten”

  1. Jenny says:

    Bilder på Sakarias, tack!!! Kram

  2. MalinS says:

    Jag sökte efter honom på nätet och det här är vad jag hittade:
    http://www.hastannonser.net/hastar-till-salu/sakarias-4aarig-valack-5ggr-till-salu-787118.asp

    Har inga andra bilder, det är ju inte min häst. Hittade honom inte på WF heller. Han skall enligt annons heta Sakarías frá Hofstöðum.
    Såld genom Jamila B. i våras.

Leave a Reply

*