Levererad häst

Åååh, vad underbart att äntligen vara här!!!
Här är så klart Bergdal i Västanfjärd. A.k.a landet!
Sitter och bloggar från min mammas iPad!
Ja, min mor – 67 år – har köpt en iPad. Oväntat, men helt och hållet underbart! Att bo ute på landsbygden och älska att lösa korsord med ett väldigt begränsat förråd av uppslagsverk (ja,ja endel tycker det är fusk att lösa korsord med uppslagsverk men det är så hon gör och vill göra) drev henne till detta inköp, som jag nu utnyttjar.

Tisdagen gick mest åt till att packa och fixa hemma inför avfärd. Vid 18 var vi i stallet och lastade in Gna (heeelt omöjligt att få fnutt över a:et på iPad!)och åkte till Stadsgårdskajen där vackra, anrika M/S Amorella låg och väntade.
Gnun stod otroligt lugnt under hela resan. Åt några kilo av det uppblötts höet och jag tror hon faktiskt drack lite grann (lyckades hänga upp hinken så hon nådde den utan skaderisk). Var nere och kollade till henne tre gånger under natten vilket ledde till en rätt trött Malin nästa dag.
Nona, som köpt Gnu (nu får hon kallas så genomgående i brist på fnuttar)bor ca 40 min från Åbo så rätt snart efter landstigning var vi framme.
Gnu fick på sig täcket igen och släppts ut i en hage och rullar sig njutningsfullt och sedan stod ÄTA på schema!

Efter en riktigt trevlig frukost för vår del fick Gnu sitt sällskap insläppt till sig i hagen. Sällskapet är Nonas finnhäst Onni som var lite förvirrad över den bestämda islandsdamen i burka. Men det verkar gå fint mellan dom.
Efter en sen lunch packes vi ihop och åkte vidare mot den riktiga Semestern!
Jag har fått mig berättat att det såg ut att gå bra även igår kväll.
Självklart känns det vemodigt och sorgligt att ha sålt fina Gnun, men samtidigt känns det jättebra att se hur bra hon får det och jag vet att Nona och jag har väldigt lika syn på hästhålling och samma “tänk” i ridningen och hanteringen av hästar.

Nu skall jag återgå till att inte surfa och läsa en riktig bok!

Tjing på er!

Tags: , , ,

One Response to “Levererad häst”

 1. Anki Kjörsvik says:

  Hej!
  Alltid jobbigt att lämna en vän, men känns som du valt det bästa hemmet för henne:)
  Känner att jag vill kommentera för jag tycker så mycket om att läsa det du skriver! Du skriver mycket bra!
  Stor kram till dig och fortsätt skriv!
  /Anki

Leave a Reply

*