Som en käftsmäll

Idag ÄLSKADE jag verkligen den här ytan på Fors Gård:


Ridhuset

Det var -17 när jag kom till Fors och Marie och jag beslöt snabbt att vi delar på ridhuset hela kvällen så ingen behöver stå eller rida ute.
När jag 3 timmar senare kom ut ur det isolerade ridhuset var det som att få en käftsmäll! Det hade sjunkit till -23 utanför och stack i näsan att andas!
Känner mig dock vek när jag läser den här artikeln i dagens DN. Jissus!
(men alla norrlänningar säger jämt att Stockholmskylan är så rå så -20 här känns betydligt kallare än -40 där uppe).

Tags: , ,

2 Responses to “Som en käftsmäll”

  1. Elisabeth says:

    Det stämmer! Jag fryser alltid mer hemma i Stockholm än vad jag gör uppe hos min släkt i norr. Det är verkligen en annan kyla.

  2. Stämmer absolut! 20 minusgrader i södra Sverige är verkligen vidrigt! :-O Det är stooor skillnad även mellan Luleå och Kiruna, eftersom luften är så mycket torrare uppe i Kiruna. Min erfarenhet är att i norr kan man klä sig mot kylan men i söder kryper den “genom märg och ben” oavsett vad man har på sig!!!

    En av makens kusiner från Lund är gift med en tjej från Kiruna. De bodde i Helsingborg en vinter – men Kirunatjejen höll på att frysa ihjäl (trots alla sina Kiruna-vinterkläder) så innan nästa vinter flyttade de norrut!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.