Ny mobil och bil

De flesta vet ju redan om, vi facebook, samtal eller mail, att jag bytt ut stora blå.
Jag bestämde mig för att sälja stora blå medan det ännu gick att få något för den. Men man kan, i mitt yrke, inte sälja en bil utan att ha något annat att åka runt i.
Så Pelle och jag åkte till Olofsson Bil i Haninge och tittade och pratade lite bil. Ibakhuvudet (och inte så himla långt bak ens) funderade jag på en likadan bil som Anneli har. Vi åkte i hennes bil till Dille gård på domarseminariet i februari och den var ju heaven, hennes bil.

Och nu har jag en sån!
Låt mig introducera:


Min nya Volkswagen Tiguan aka “Tigern”!
(Nej den är inte sprillans ny, den är beg., men årsmodell 09)
Kostade pengar – ja! (jag har LÅN nu), men är förhoppningsvis värd det!

Stora blå fick jag rådet att sälja privat (av bilhandlaren, som nog tyckte en -02:a var för gammal att att i inbyte), så jag lade ut den på Blocket och lade en länk till annonsen på Fb.
Och vips, på en dag, var den såld!
Karin, som har det trevliga företaget (kolla in smyckena!) Isirider köpte den och hämtade den på Fors på måndag kväll.

Och igår hämtade jag ut Tigern!
Yay!

Tack stora blå för den här tiden! Jag gillade dig verkligen!

Även min nya mobil, en Nokia XpressMusic 5310, fick ajg igår – äntligen!
Lite tunt med nummer i fortfarande, men det ger sig! Om ni messar mig och inte vet att jag har ert nummer – skriv gärna från vem messet är! Har varit lite förvirrat nu i några dagar.

På hästfronten då?
Greiði har klarat av “förskolan” nu och vilar! I tisdags red matte Marianne honom första gången! Vi var i Västergårdens nya rundcorall och Marianne fick, under mitt överseende, rida framåt i skritt och trav, bromsa, stanna och styra på en åtta. Det gick galant och det kändes bra att se G. från sidan och se hur lugn, villig och avspänd han var under ryttare!
Vi fortsätter i slutet på okt. -början på nov.!

Glæsir töltar ur galopp och i ett högre tempo, men har det jobbigt med att komma igång i tölt ur skritt (om vi inte kör iväg i race-tempo direkt). Han är dock rätt överbyggd för tillfället och har inte riktigt koll på sina bakben. Jag tror det ger sig när han växer ikapp med framdelen och är inte så hårt på honom heller nu. Styrningen känns inte som något som helst problem längre!
Han har lärt sig att böja sig och att börja flytta sig för skänkeln.
Här är en väldigt trevlig och i framtiden säkerligen fin ridhäst om någon är intresserad!

Gná känns bra! Pigg och alert, men mera harmonisk nu än för några veckor sedan. Hon börjar förstå (på det sätt hästar nu gör) att det inte hjälper att stressa i stallet och ridningen. Det går inte fortare att komma ut till flocken då.
Hon och Tindra går i en egen hage, med lite mindre mat, nu fram till helgen då de skall tävla.

Seifur verkar trivas bra i sin flock. han går lugnt och betar och kommer glatt fram till mig när jag kommer ut till honom.
Ägarna sade att jag behöver smörja honom endast när jag tar in honom och rider (va 4 dagar/vecka), men jag har tagit som vana att gå ut och smörja honom lite i hagen varje dag i alla fall. När jag ändå är vid hagen mitt emot hans så är det ju inget direkt extrajobb att gå in till honom och gosa och smörja och mygg-spraya lite. Samt att då blir han ju inte fångad och arbetad varje gång jag kommer.
han har eksemtäcken från TopReiter och de är i ett lite häftigt, väldigt lätt, tyg. Men spännena som man fäster magplattan vid överdelen (mellan frambenen) i är det nått knas med. De bara inte GICK att få i! Två spännen sprack och ett är halv-i nu. Så jag har sytt med nål och tråd så magplattan sitter kvar (efter att ha kollat med ägarna så klart)!
När vi red ut i förrgår red jag mot Hemfosa och där man korsar järnvägen och kan rida mot Vädersjöö frågade Herr Seifur artigt, men tydligt om vi inte kan gå ditåt, tack?
Han känner säkert igen sig, då han med tidigare ägare stått på Vädersjöö! Jag får ta och rida dit någon dag!

Nu skall jag börja flytta in i min  nya bil!
Det är så mycket som inte är i den så där automatiskt! Typ parkeringsskiva, startkablar, boots, ridhjälm, spön och sånt skrafs!

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.