Helg igen

Söndag igen. Tyckte det nyss var helg. Men inte mig emot.

Plusgrader och snön smälter och rasar från taken. Vi skottar som tokar på vårt garagetak, som valde att börja läcka så vi har lätt duggregn i garage och förråd. Och på altanen som skottades med inslag av takgenomtramp för Per.
Stefan och Frez var här och hjälpte till med skottandet igår, stort tack.
Emelie, jag och Adina stod för inhandlandet av ingredienseroch lagandet av maten. Vadå könsroller? Men det kändes helt ok att inte skotta snö på taket. Jag har gjort det en hel del också.
Emelie var dessutom gullig och toppade mitt och Adinas hår, det var liksom dags.

Igår började jag dock med morgonfodring, som gick väldigt smidigt.
Lät Furða stå inne och äta och när jag släppt ut och mockat till de som inte stod inne hade hon ätit klart och kl var 07.10 när jag red ut. Tidigt, ja. Dimmigt – jätte. Och helt tyst och trafikfritt!
Furða var jätteduktig och fin från börja och så himla trevlig i tölten. Nu släpper hon så fort och trevligt. Nu börjar det mera vara att hon skall orka gå rent även när hon blir lite trött. Hon tar i så dant när hon går bra så det blir lite “allt eller inget “. Antingen fin ren tölt med aktion och form eller passtakt i lång form och slänger sig fram i handen. Men det blir bättre! Det går att påverka henne och hitta tillbaka till ren takt när hon kastar sig på framdelen, det gick inte tidigare.

Och förutom lite snösjok, som fallit ut på vägen från en granhäck och faktiskt höll på att äta lite grå häst, gick den här ridturen väldigt bra!
Hem och ut med F.
Mocka åt henne och Gná och ut och gå 25 min med en rätt sprallig Gná med vårkänslor. Bortåt längs vägen (måste ju hålla mig på bra underlag på våra promenader så det blir mest Stavsvägen) går det lite segt och det skall stannas och tittas och nosas i snön och fixas och grejas. Hemåt går det i rask skritt med huvudskakningar och små önskemål om snabbare gångart. Men hon är snäll och håller sig ni skinnet.

Efter en snabbvisit på Fors var det lite massage och sedan ledig!
Middag med tjejerna, snöskottningssvärnade och melodifestival.

Idag lugn dag med mera snöskottning. Det är +4 grader så det töar rätt rejält.
Och strax skall jag iväg till stallet och ta hand om djuren.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.