inte dan före dan – men DAGEN

Riktigt God Jul på er allihopa!!!


Lunchade hästarna igår som sista åtgärd innan avgång och när jag kom med stora höpåsen kommer de alla vackert traskande på led genom snön. Sága och Hjärta kastade sig över sina höhögar, men Gná kom rakt fram till mig och bara stod vid mig och vi pratade lite och kliade lite i mankammen.

klappade och kliade lite i pannan och sade “God Jul och vi ses nästa år,vännen” och så gick jag ut ur hagen och Gná gick och flyttade i tur och ordning lite på Sága och Hjärta och valde den bästa höhögen.

Sedan drog jag å stad till stora röd-vita båten och uthärdade en otroligt tråkig resa över Östersjön alldeles ensam.
Åt en väldigt god middag på Food Garden, men ack så tråkigt det är att äta ensam 🙁
Efter lite Tax Free shopping lade jag mig i hytten och läste Stephanie Myers “the Host”. Och läste och läste och läste.
vid 03 gick det till slut att få någon sömn till stånd.

Anlöpte den finska Hufvudstaden vid pass kl 10 i morse och körde stora blå, som fick komma med över pölen, hem till mor på Topeliusgatan. Efter lite muttrande om hur f*n man gör för att få en P-biljett på julafton och om det är betalplikt en sådan helig dag och så lite last minute-shopping i mataffären har mamma och jag intagit julgröt tillsammans medan julfreden traditionsenligt rings in i Åbo kyrka (på radio då alltså).
Nu dricker vi kaffe och tar oss en calvados (ja Pelle, du läste rätt 😉 ) och njuter av julfriden.

Då Pelle och jag inte är tillsammans på julafton bytte vi klappar i tisdags kväll.
Jag har köpt biljetter till oss. Vi skall i april gå och se The Umbilical Brothers på Södra teatern!
Vi råkade se en av deras shower på TV för ett tag sedan och blev “blown away”. De gör…inte komedi, inte stand up…men preformance! Det går inte riktigt att beskriva om man inte sett det. Men det är kul, häftigt och otroligt underhållande!

Häår är ett klipp med dom (se det!!) :

Av Pelle fick jag biljetter (för oss två då) till I väntan på Godot på Stockholms Stadsteater med mikael Persbrandt och Johan Rabeus i huvudrollerna! (Yes! Den vill jag verkligen se!)

Nu skall jag återgå till julefriden!

Ha en riktigt lugn och skön julafton allihopa!

Tags: , , , ,

4 Responses to “inte dan före dan – men DAGEN”

 1. eva says:

  Vilka bra julklappar ni ger varandra.
  God jul!
  Eva

 2. Martin Bohman says:

  Hej!
  Till vilket datum har ni biljetter till Umbilical Brothers?
  Jag har 2 platser den 27/4 längst fram i mitten som jag skulle vilja byta till den 19/4 pga grov felplanering =(. Så om så är fallet, hör av er!

  MVH
  Martin Bohman

 3. Malin says:

  Hej Martin!
  Nej vad trist! Vi har också biljetter till den 27/4. Så vi kan tyvärr inte hjälpa dig!
  Beklagar! Hoppas du hittar någon som kan byta!

 4. Martin Bohman says:

  Okej, tack ändå!
  Jag letar vidare, hoppas ni får en trevlig Umbilical-kväll!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.