Hemma igen!

Hemma i (varma) Stockholm igen efter två dagars dömande i, visserligen soliga men ändå, kalla Norrland.
Malin och jag möttes inne i stan i fredags och intog en god sushimiddag med vin på Ikki Bar i Kungshallen innan SJ fick ta oss norröver.
Vi bodde på ett väldigt fint hotell (jag lovar, som domare får man se alla varianter på boende!) med badkar och platt-TV och jag vet inte vad!
Jag är ju, som en del av er vet, badoman och vi har inget badkar hemma! Så jag började med att bada!

Tävlingen var egentligen två tävlingar; Kraftur vårkval på lördagen och Kraftur Lätt på söndagen.
Så på lördagen var det öppna klasser (V2, T3, F2, PP1, Speedpass) och så var det lätta klasser på söndag (V5 och T8).
Banan var brand new och det var första tävlingen där. Lite som en test innan invigningen av den på Kraftur Nationella i maj.
Banan funkade bra. Tyvärr var det rätt rejält med snö i mitten av banan och dessutom med rätt rejäla vallar, så jag såg inte hela ena kortsidan på banan för snövallarna. Och då var ändå jag huvuddomare bägge dagarna och stod i mitten och såg bäst.

Många fina hästar var det. Speciellt Straumeys trav (som jag gav 7,0 för), Veigar frá Vakurstödum och Prins frá Sydra Skördugili stannade kvar på näthinnan ett tag!
Och en blivande stjärna tror jag minsann vi såg på söndagen: Hanna Norgren!
Blott 9 år gammal tävlade hon två hästar, väldigt olika hästar dessutom. Hon imponerade stort på oss, när hon trots sin ringa storlek (når knapt nedanför sadeln) lugnt och mycket snyggt lotsade runt energiska, men helt tydligt inte plättlätta Tindra frá Flärken på 5,30 i T8 och 4,96 i V5!
Vad månde det bliva!?
Sarah Hills fina 6-åring Silfri (som köpts billigt på slaktgård på Island) var också en väldigt häftig häst! 7or i både trav och galopp ligger inte långt borta!
Bilder från tävlingen kommer upp på www.myrstens.se!

Efter kvalet på lördagen bastade jag och Malin länge och väl på hotellets relaxavdelning och intog sedan en otroligt god middag på restaurangen, där vi får “matbiljetter” för 200 kr var av Kraftur!
Mycket trevligt!

Tågresan hem var “uneventful”. Vi satt och läste och halvsov och Malins pappa var rar och hämtade oss på centralen, så jag fick skjuts ända hem!
Sov som en stock och idag har jag sprungit benen av mig på gymmet. Åh vad skönt det var att träna ordentligt!
Nu skall jag åka ut till stallet och rida Gná och mysa med Tindra!

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

*