80-talistångest och ICA-rabatter

Vad är det för fel på många av dagens ungdomar?
Jag vet, jag låter gammal nu – kanske är jag gammal?

Men seriöst – ungdomar. Har ni så mycket ångest? Springer ni till terapeuten för att killen gjort slut eller för att “mina föräldrar förstår mig inte”?
Har reagerat på att det varit mycket “min psykolog tycker/säger/är dum i huvudet” och “jag har sån ångest” och “jag är så långt nere och funderar på att ta livet av mig”  i bloggar skrivna av folk födda ca 1980-1992.
Läste även en artikel i Metro om “Varför 80-talisterna mår så dåligt”. Även SvD skrev om det.
Men vad är det som alla ungdomar genom alla tider klarat av, som svek, motgångar, bakfylla, föräldrabråk osv, som inte dagens unga klarar av? De inte bara deppar lite – de sjukskriver sig, är djupt deprimerade och äter psykofarmaka. De pluggar, men verkar inte vill jobba efter det, eller leva som studenter gjort i evigheter innan dom – fattigt.
What´s up med det?
Vill understryka (så där PK) att det självklart inte är alla 80-talister som är såhär. Det finns många underbara ungdomar och varje gång jag träffar dom så blir jag glad. Generationen är inte förlorad!

Men ibland kan man ju träffa en sån där underbart glad och positiv ungdom. Sen går man (being me) in på (ut på?) internet och läser den glada ungdomens blogg, jag gillar att göra det, och inser att nähä…det var inte helelr en sån där glad och positiv ungdom man hade hoppats på. Den åt piller eller bara låtsades.
Ungdomar har väl å andra sidan ända sedan Hedenhös (eller skrivkonstens tillkomst) skrivit av sig i dagböcker. Skillnaden nu är att deras dagböcker är publika på internet – Bloggar.

piller

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

ICA har ju börjat med personliga erbjudanden. De vet ju tack vare kundkortet vad man gillar att handla där och så får man lite rabatter på just det man behöver.
Super! Bra! Äntligen rabatter man kan ha någon jävla nytta av!
Tänkte jag och maken.
Men nej då! Då hittar jag detta i dagens DN. Vadå ajabaja? WTF?
Jag vill ha personliga rabatter! Jag jag är nog inte ensam om det. Sådeså!

kort

Tags: , , ,

4 Responses to “80-talistångest och ICA-rabatter”

 1. ebba says:

  Tack gode gud. Jag trodde jag var ensam. Förstår inte hur någon kan bli upprörd över detta med ICAs nya rabattsystem. Det är ju SÅ välgenomtänkt, SÅ bra service och de ser verkligen till deras kunders bästa genom denna förändring. Klart man vill ha rabatt på sina favoritvaror, varför inte är den stora frågan jag ställer mig. Trots att jag läst olika argument i DN’s artikel så förstår jag fortfarande inte: varför inte?

 2. MedicinskaNyheter.com

  80-talistångest och ICA-rabatter « MalinS Blogg

 3. Japansk Lönn

  80-talistångest och ICA-rabatter « MalinS Blogg

 4. diffuser aroma

  80-talistångest och ICA-rabatter « MalinS Blogg

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.