hemma igen

Puh! hemma igen efter en helg i Finland som gick rasade fort!

Tog lilla röd (vår underbara lilla Polo från -98) till VH på fredag morgon och åkte pendeln till centralen och så tåget till Arlanda (dyyyrt, men så mycket bekvämare och snabbare än bussen).
PÅ Arlanda var avgångshallen nästan helt tom, förutom en lång ringlande kö. Kollade in på köns monitor och det var Malaysa Air. Åh, jag vill också dit!
Checkade in och traskade mot Sky City för att få ite mat i mig. Förbi Malaysa-kön igen. Mummlande för mig själv att “kan man få en enkelbiljett dit?”. Då såg jag att en tjej i kön kollade på mig väldigt och så steg hon ur kön och hojtade “Malin, hej!”.
Det var Ingalill Olovsdotter! En domar- och instruktörskollega, som dessutom importerade Jills Kengála för länge sedan!
Hon skulle till Kuala Lumpur på bröllopsresa! ÅH! Vadå avis… (Alltså, jo jag vet, jag har varit på en sådan men ändå).
Men ett stort grattis till dig Ingalill och hoppas du får en fantastisk resa!

Mamma mötte mig på Helsingfors-Vanda flygplats och vi åkte hem til henne och åt middag! Jag passade på att bada (hon har badkar och det har inte vi för tillfället!) och tvätta håret och så.
På kvällen kom Annas sambo Henrik och hämtade mig och vi åkte hem till dom.

Sedan var det kurs! Hela helgen!
Och det var jättekul!

Mötte flera hästar som var dels, så fina och som jag dels träffat för länge sedan:

In i ridhuset kom en liiiten valack med en fantastisk naturlig form och klockrena gångarter. Frågade vad han heter; Ásathor.
Det var Ása! Hos Veronica, där jag första gångerna kom i kontakt med islandshästar och fick min första instruktioner i töltridning fanns Ása! Han var då dottern Linnéas nya fina tävlingshäst. 9 år gammal och med trevliga, helt rena gångarter och en fallenhet för (inte alltid helt äkta, men ändå) form!
Underbara, fina Ásathor, som jag var så avudsjuk på “Liisi” för! Nu är han 21 år (fatta vad gammal jag känner mig!) och en helt underbar verksamhetshäst hos Veronica! Ett härligt möte!
En av de somrar jag var hos Veronica födde hennes fina sto Gjöf ett litet hingstföl , som fick namnet Ófeigur. “Offe” Har denna helg, 11 år gammal, visat vilken fin häst han blev!
Och underbara gamla Geisla frá Medafellis avkomma Selur. Underbar! Mjuk, snygg, välriden!

Och Annas nya häst Sámur frá Hemlu är helt underbar! 5 år i år, stor (säkert ca 145 cm) och med enorma steg! Anna hade hamnat under hans hovar för ca en vecka sedan (ett missförstånd och skutt) och hade ont i ryggen så på lördagen red jag honom två korta pass och på söndagen kände Anna sig bättre och red ett kort pass själv! Underbar häst!

samur1.JPG
Sámur hemma hos Annas föräldrar (med åsnan Putrik!)

Har även sett en riktig “diamond in the rough” denna helg! En 11-årig tjej som ridit i 3 år. Helt självlärd, aldrig får instruktioner, speciellt inte i töltridning. Kommer dit med Selur, en 11-årig fyrgångsvalack, som ägs av en dam som lånar ut honom til henne (och skjutsar dit henne). Alexandra rider så otroligt mjukt, vackert, harmoniskt och fint! Hästen går mjukt och lösgjort runt , trevligt format och växlar gångarter lätt! Tölten fungerar ok på lördag och på söndag bara sitter den som en smäck! Tjejen tar kritik och instruktion som en proffsryttare och bara gör precis som hon skall! Jag blev fan tårögd! Och Så sitter hon i en nät inteill perfekt lodrät sits och som gjuten på hästen.
Och så får jag efteråt veta att den här tjejen har föräldrar som inte ställer upp på henne ett jävla dugg. Hon får låna och rida hästen gratis och så länge det är gratis är det ok för föräldrarna, men att rida kurser, tävla, rida på ridskola eller få en häst är det inte tal och – för det kostar pengar!
Denna kurs var första gången på 3 år föräldrarna betalade något och de hade tydligt sagt ifrån att det skulle då inte upprepas!

Jag vet självklart inte vad för hemförhållanden hon har, men på damen som äger hästen lät det mest som om de inte hade något intresse av att stötta dottern och hennes intresse. De var inte heller där och hade aldrig – inte en enda gång – varit i stallet där tjeje var. Suck!
Alexandra är en sådan råtalang!

Jag kom hem igårkväll. Planet var 15 min försenat (det kunde ju varit värre) och jag var inne i Sthlm vid 22.35.
Pelle, som jobbat helg, hade lämnat lilla röd vid Bolinders Plan och jag körde hem henne. Pelle har jobbat 07-19 lörd-sönd och började jobba kl 07.00 idag så jag hr full förståelse ör att han inte kom och hämtade mig! han vaknade dock när jag kom hem och vi låg i sängen och snackade en stund innan vi somnade!

One Response to “hemma igen”

  1. Jenny (Glofaxi) says:

    Gud så tråkigt med den unga flickan, blev riktigt rörd när jag läste om henne i din blogg. Hoppas att du även i fortsättningen får möjlighet att följa upp hennes utveckling.

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.