Jamen jag förstår ju att ni nästan legat sömnlösa…

…och funderat på hur det gick i det blöta vädret med mitt stackars stackars finger.
Inte? Va? For the love of God, have some emapthy people! I´m hurt here!
Eller nja – för det går faktiskt bra. För att vara ett så in i helvete djupt och rejält skärsår så känns det förvånansvärt lite. Om jag kommer åt tummen eller får nått tryck på den så gör det så klart ont. Men inte jag-svimmar-ont utan mera aj-som-fan- ont.
Igår gjorde det lite ont att lyfta något med vänsterhandens fingrar, men idag är det lugnt. Att rida går utmärkt. Jag låter tygeln på vänster hand gå mellan pekfinger och långfinger istället för mellan tumme och pekfinger. Nema problema.

En sak som dock inte gick bra – det var att gå Brandi bandit skodd igår. Han ville inte alls vara med på den planen.
Helena (hovslagaren) sade att det inte alls är ovanligt att unghästar kan bli så 4-5 gången de skos. De har börjat få balans och muskler, blivit lite starka i ridningen och lite kaxiga (om de är lagda så). Det är Brandi! De senaste veckorna har han utvecklats rätt mycket och dessutom blivit mycket villigare. Och uppenbarligen vildare.
Första (fram)benet gick ok, andra fram gick – med protester.
Bak gick det knappt alls. Han blev argare och argare och skulle bara loss. Vi lugnade oss lite. Gick ett varv runt gården. Andades och kollade så det inte gjorde ont. Och försökte igen.  Till slut satt vänster baksko på plats. Men det sista bakbenet gav vi oss inte på. “Om jag får av den där skon vet jag inte om jag får på skon igen och blir det både halt och han kan ha sönder hoven” sade Helena. Och stämningen var inte bra. Brems fungerade inte.
Så jag ringde veterinären och fick inringt ett recept på Domosedan (lugnande).
Idag fick Brandi det och så skoddes den sista hoven. Och lugnt var djuret. Jättelugnt och stillsamt, men inte vingligt.
Nästa gång tar vi nog och kör med det här på en gång för att få lugn och ro i skoningen. Vi vill inte pränta in minnen av gårdagens strapatser flera gånger.
Nu är banditen skodd och har fått broddar, vilket är för väl då det började snöa idag.

Imorgon är det kursdags igen!
Hinni är på Sverigebesök!

Se så beskedlig han ser ut – Brandi bandit.

Tags: , , ,

Leave a Reply

*