Redo för ny vecka

Ännu en helg har passerat.
Som egen företagare (och skiftarbetare lägger Pelle till) spelar det ju inte så stor roll om det är söndag eller tisdag. Dag som dag.

Efter vår trevliga fredagskväll med Malin och Henrik och en god fondue-middagen började lördagen med morognfodring och mockning i stallet.
Jag hade precis kommit hem och hunnit lägga mig och värma upp mina lår under täcker och ovanpå min underbara elfilt, som jag fick för några år sedan av mina svärföräldrar Ewa och Hasse. Jag älskar den! Perfekt när man är nedkyld och inte orkar/vill duscha och inte kan ta ett bad (pga att i inte har något badkar).
Precis när jag hade börjat bli varm igen ringde Mona och sade att Hjartnagná och Furða hade fått ett tokryck och sprungit genom staketet och rammat två grindar. De var infångade och grinden lagad. Men två timmar senare ringde Mona igen och då hade det sprungit rakt igenom igen.
Ingen synbar orsak – de bara laddade och sprang. Jag åkte till stallet och tittade till hästarna och vi diskuterade lösningar.

Några lektioner och lite ridning på Fors senare kom jag tillbaka och red först Furða och sedan Gná.
Furða fick jobba med skrölt och arbetsform och med att vänta på signalerna, inte bara springa iväg när hon tror hon vet vad som skall hända.
Gná och jag joggade lite och mjukade upp sidorna och provade på några passläggningar. Kändes riktigt ok de två sista gångerna faktiskt!

Resten av kvällen spenderades i goda vänners lag med spel (Aquarius), mycket skratt och en väldigt bra film (som jag iofs sett förr, men den är så himla bra!).

Aquarius

Idag har det varit lugnt.
Hästarna har fått en ny hage, de går på volten, som har ordentligt staket (järn, inte stolp och tråd) och de har skött sig.
Jag red ut en sväng på Tindra och hade med mig Furða som handhäst. Vi red ut på ängarna och travade och galopperade i djupsnön och njöt!
Furða funkade jättebra som handhäst och verkade tycka det var kul att få sträcka ut i trav (vilken jäkla trav hon har! Jag slog min högerfot i hennes knä flera gånger 😮 ) och galopp.
Tindra är ju bara bäst! End of disscusion!
Efter insläpp har Adina och jag myst i soffan och sett på, en inte jättebra men helt ok, film och haft det trevligt.
En skön och rätt lugn hemmahelg helt enkelt!

Nu är det sängdags och sedan ett djupt andetag för att känna att jag är redo för en ny termin på ridskolan, som börjar imorgon!
Skall bli så kul att återse mina elever! 😀

Tags: , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.