Stretching av hästrygg

Jo, för ett tag sen skrev jag om att jag stretchar ryggarna på hästarna, speciellt på Exakt, och fick en fråga om jag kunde beskriva det noggrannare eller lägga upp en film på det.
Sedan var jag på semester och hästarna på Karlslund, så jag hade ingen häst att visa det på.

Men nu!
Nu har jag varit duktig och bett om att bli filmad när jag gjorde det ombedda med Exakt.

Så håll till godo:

Jag har träffat endast någon enstaka häst som har tyckt att det är lite obehagligt när man petar med hovkratsen i magen/bröstbenet. De allra flesta verkar tycka det är rätt skönt eller i alla fall helt ok.
När man står bakom hästen och ber den lyfta ryggen kan däremot hästarna behöva vänjas lite vid, en del i alla fall.
Exakt tyckte det var lite konstigt och obehagligt att inte se mig och vad jag höll på med och valsade runt en del. Rekommenderas att då ha hästen uppbunden från bägge sidor på stallgången och stå lite vi sidan om så den ser en och så göra det varje dag. Gärna både före och efter ridning.

Exakt, och väldigt många islandshästar med honom, är överrörliga och han spänner lät ryggen  lite då för att stabilisera sig i rörelse (det är inget jag nödvändigtvis känner ens), därför behöver hans rygg stretchas för att behålla sin mjukhet och rörlighet.

Frågor?

Tags: , ,

3 Responses to “Stretching av hästrygg”

  1. Näej. Det där gick absolut att förstå. Ska prova längre fram.

  2. Sara says:

    Bra och pedagogisk film Malin!????????????

    Kan du inte göra ett inlägg om islandshästarnas blup? Hur funkar det? Vad är bra och dåligt blup gör en isis? Hur/vad bedöms? Osv.

  3. Sara says:

    Oj! Varför blev det massa frågetecken?! Det skulle va en glad gubbe och tumme upp =P

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.