Födelsedagskul

Ja, jag har ju då blivit äldre – man tenderar att bli det.
Eftersom maken och jag befann oss på olika håll när min födelsedag var så firade vi lite igår.
Vi började med att fira såhär:

Vi drog m.a.o. till Gröna Lund!
Jag har ju varit där på några konserter, med det är evigheter sedan jag var där för att faktiskt åka attraktioner och inte se någon artist. Men jag minns när Malin och jag såg The Ark där för något år sedan och jag tvingade (jo, lite så var det nog, men hon följde med utan handgemäng) Malin att åka INSANE med mig!
Insane är en berg och dalbana som är sjukt läskig och heeelt underbar. Vilken sjuk adrenalin- och endorfinkick den är!

Klicka till här så ser ni hur den ser ut!

Pelle hade inte åkt den förr och var nog inte helt och hållet övertygad om att han skulle gilla den, men tokgillade den. Så vi åkte den faktiskt till och med två gånger. Och så blev det de andra berg och dalbanorna Jetline och Twister, men de var junliksom en rofylld liten tur i parken jämfört med Insane.
I övrigt var det jättevarmt (skönt!) och rätt mycket folk och med det tyvärr rätt långa köer till alla attraktioner. Jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi åkte dit på löningsdagen, mitt i sommaren i jättefint väder…men vadå – vi hade både tid och trevligt.
Efter några väl spenderade timmar på nöjesfältet spatserade vi över till Villa Godthem och åt en fantastiskt god födelsedagsmiddag!

Idag när jag kom till stallet skulle Veronica precis gå och hämta sitt sto Krás så jag hakade på och hämtade Tindra. Eftersom jag beslutat att jobba Tindra från marken frågade jag Veronica om hon och Krás ville haka på och löshoppa.
Krás har inte varit med om det förr, men Tindra är ju en rutinerad löshopperska så vi klädde på damerna skyddsboots och tog med dom till volten och byggde upp hindren.
Krás sprang glatt efter Tindra över bommarna, som till en början fick ligga på marken, och efter det över två låga kryss. Lite tveksam första hoppet och sedan fattade hon grejen helt.
Efter några varv hoppade hon som hon aldrig gjort annat. Jag kom på att min kamera faktiskt låg i bilen så vi gjorde så att vi ställde Tindra i sjukhagen bredvid volten och sedan fotade jag Krás när hon fick ta några lite högre språng och sedan bytte vi och Tindra fick hoppa lite.

IMG_1081.JPG

IMG_1056.JPG

IMG_1051.JPG

Krás är 5 år och e: Grímur frá Gerði.

IMG_1095.JPG

IMG_1089.JPG
Tindra över “lilloxern” (ca 65-70 cm)

Sedan avslutade vi med några språng över en oxer på ca 85 cm, vilket damen klarar galant!

IMG_1114.JPGFlying meatball är Tindras indian-namn

IMG_1111.JPG
Duktig tjej!

Sicken mysig dag det varit.
Var en sväng på Fors och kollade in lusitanoryttarna, gosade med Mökkur och hejade på alla kompisar och tittade in på Lillhästen i Stav och fyllde på förrådet med flugspray, salvor och dyl.
Här om dagen shoppade jag även på mig ett par rejäla gummistövlar från Lacrosse där! Det var en rätt schysst rea då stövlarna såldes för 650 kr (ord. pris 1350 kr, så skynda fynda!) Så nu är redo för lerhelvetet i höst!

Tags: , , , , ,

One Response to “Födelsedagskul”

  1. Maken says:

    Hela grejen med berg- och dalbanor är ju att jaga upp sig själv till dess man inte kan ångra sig längre. Då är det bara att omfamna och älska dom….

Leave a Reply

*