Njutning

Dagarna bara flyter på.Att skriva att man “inte har tid att blogga” är att ljuga – för tid har jag banne mig.
Men det är en prioriteringsfråga. Jag har prioriterat umgänge, läsning av böcker, kortspel och slappande för internet. Samt lite joggande och en del cykelturer.

Och så är det ju inte så mycket att skriva om heller. Det händer inte så mycket på stugan. Läser “Kråkflicka”, som jag fick i semesterpresent av söta Britta, solat i den lilla mån det gått, badat bastu, varit hos frisören (15 cm kortare hår och betydligt brunare), cyklat 15 km-svägar med min hurtiga (och väldigt snabba) mor, joggat ca varannan dag 5 km (stolt!). Och ätit si så där…låt oss kalla det tokmycket och det känns som hela tiden. Typiskt semesterbeteende.

I söndags åkte jag och min syster (tack och lov också hästintresserad) till Ypäjä och tittade på A-finalerna på Finska Mästerskapen.
Många rätt fina hästar, en del bra ridning och tyvärr, som för det mesta en del lite mindre trevlig ridning. Observerade att olika bett, det enda mer komplicerat än det andra, är inne i Finland nu. Nästan så vi sa “åh, titta ett tränsbett”” när någon red på det.
Några hästar var underbara i rörelsemönstret,men man fick intrycket av att “That´s not a happy horse” och andra var trevliga, mjuka och glada och så fanns det den där som bara var genom fin och mjuk och nöjd och som helt klart gillade publikens uppmärksamhet!

Heiður frá Eilífiðskógi knep ju en smula ens hjärta sådär:

Klicka på de små bilderna för större varianter!

 

Heiður är en 7-årig fyrgångshingst efter Hrynjandi frá Fageräng (en finskfödd hingst, som numera är norsk-ägd som var nordisk mästare i T1 2010). Han har en trevlig fyrgångsridbedömning, förutom en lite snöplig 6,5 på skritt, med 8,5 på alt utom spirit (8,0) och Pass (5,0) som han fick som 6-åring.

I helgen blev han och ryttarinnan Jenni Kurki Finska Mästare i såväl T1 som V1 på 7,11 resp. 7,03.
Vi räknar med att kunna se dom igen på NM i augusti.

Flera bilder från FM finns i det här albumet på fb,som alla kan se (även de som inte har fb)!

Den gångna veckan har min syster, hennes 14-åriga dotter och min 16-åriga brorson varit här, så huset är fullt!
Kul att hinna träffa och umgås med dom! Då det inte varit något direkt badväder (och den kommunala simstranden har blågröna alger i blomning dessutom) så har det blivit mycket kortspel och prat. Perfekt att åka till Ypäjä med syster själv dessutom så fick vi liten egen tid.

Nä, nu skall jag sluta svamla och fortsätta njuta av semestern.
Och ikväll kommer Erica hit -wohoo!

Tags: , ,

One Response to “Njutning”

  1. Filippa says:

    sv: Oj, de trodde jag verkligen inte. Vilken dålig koll jag hade… Är det nya regler eller är det så att det alltid har varit 120 och jag aldrig har haft någon koll? hehe 🙂
    Jag har nämligen alltid fått höra 110 cm på tävling :/

Leave a Reply

*