Helgsnack

Halleluja, jag är ledig idag!
Så nu har jag tid att blogga. Men vad skall jag skriva om? När tiden väl finns är det tomt i skallen.
Tindra virvlar fram som en vårvind och är väldigt pigg och sådär härligt kul att rida. Erica meddelade glatt och fantastisk ökad tölt hemåt idag. Sånt värmer ju hjärtat.
I övrigt verkar jag mest bott på Fors den här veckan som varit.
Ástamín travar frimodigt på både ute och på banan och tömkörningen går ok. många av dagens islandshästar har så otroligt lätt för sig så man får se upp så man inte gör för mycket för fort bara för att det går. Är noga med att inte sitta på Asta två dagar på raken. Så just nu rider vi ut en dag, tömkör/ jobbar i repgrimma en dag och rider på volten en dag.
Exakt och jag jobbade i repgrimma i ridhuset i torsdags och jag började nästa gråta av lycka när jag kunde lägg repet runt hans bakdel och lugnt dra i repet och han följer det lugnt och sedan kommer fram till mig och lägger pannan mot mitt bröst.
Vi har jobbat med den här övningen och han är så bakskygg och ryckig så det otaliga gånger lett till att han hoppat till och farit iväg när han känt repet mot baken. Men det gick bättre och bättre och nuuu funkade det!
Ridlektionerna på ridskolan avlöser varandra och jag konstaterar som så många gånger tidigare att våra älskade ridskolehästar är ena riktiga stjärnor!


Här är en av dom som njuter av solen, Jarpur (känd som Mulle-Jarpur)

Igår tillbringade jag hela dagen på Fors då jag först vikarierade för min vän Malin Hween och var lärare för Djurgymnasiet på Liljeholmens elever. De rider två ridpass med teori/lunch emellan. De rider samma häst på morgonen och eftermiddagen och skall reflektera över hur passet gick, om de vill ändra något på utrustningen mellan passen eller om de kan göra något annorlunda i uppvärmningen eller så andra passet.
Eleverna var jätterara och motiverade och de red ok -väldigt bra! Sällan har jag sett vår Dagrunn jobba med en så bra överlinje i tölt och trav!
Efter dagens som “gymnasielärare” (jo verkligen…) så kom en elev till mig ut till Fors och vi red ut i skogen på Kelda och Klaki, då en nyare modell skall inhandlas till elev. Vad kul det var att rida Kelda igen! hon gör mig alltid så glad!
En sväng på Greiði avslutade dagen och jag sjööönk ner i soffan med Let´s Dance. Nej vänta – en middag på Ristorante Lorina i Vendelsö (rekommenderas!) klämdes in med maken också.

Idag är det en sån där ovanlig dag!
Jag är ledig, som sagt.
Så jag sov till 8 och sen kollade jag på Mad Men i några timmar. Ett utmärkt sätt att koppla ifrån världen.
Adina var snäll och skippade klättring för mig och vi shoppade lite i Sickla. Några böcker, några snygga t-skjortor på Esprit och en liten lunch.
Resten av dagen, som nu börjar gå mot sin ända, har jag tittat på en film, som jag besparar Pelle (typiskt chick-flick), fakturerat lite och bokat in lektioner. Galet hur mycket lektioner det är – även om det är kul. Eleven som ringde och ville boka in lektioner kunde främst kvällstid. Kollade almanackan och nästa gång jag har en öppning på em/kväll är den 1 maj! Undantaget påsken, då jag skall vara ledig!
Lite förmiddagstider finns fortfarande.
Ett stort steg för mig är att jag sagt nej till att stå och undervisa på helger om det inte är en heldagskurs. Dels dömer jag ju en del tävlingar och dels måste jag vara på mig själv lite med att vara hemma och ledig de helger jag kan för att orka själv.
Problematiken med att älska sitt jobb 😉
Man jobbar lätt hela tiden och alltid.

Nu skall jag nog ta och förbereda middagen så maken kommer hem till lite dukat bord. Han har lekt soft airgun-krig i Hedemora.
Det är ju Earth Hour ikväll så det blir väl middag till stearinljus.

 

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Helgsnack”

  1. […] och hoppig och han hade ingen ro i kroppen utan bara sprang och skrek i hagen hela dagen. Den 31/3 2012 skrev jag i bloggen: Exakt och jag jobbade i repgrimma i ridhuset i torsdags och jag började nästa gråta av lycka […]

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.