Gott liv!

Två riktigt lata dagar senare.
Tidigt flyg till Helsingfors, som flög som det skulle. Inhandling av det sista i julmatsväg på Stockmanns delikatessavdelning med låt oss säga typ resten av Helsingfors befolkning. Köerna till fisk- och skaldjursdisken var då inte att leka med! Jag tog könr. 061. Tittade på skylten som visade vilket nummer som betjänades nu. 451. Eh…hur långt sträcker sig nummerordningen? Jag gjorde en fuling och hoppade in när de ropade ut 468 och ingen svarade på två utrop. Finskan ehh…flöt kanske inte helt, men på Stockmann har de föredömligt många i personalen som pratar svenska.
Jag kan be någon utföra – och förklara hur de skall göra det – en skänkelvikning på finska, men att få hjälp i fiskdisken och be gravad sik och laxmedaljonger på fosterlandets första språk är värre. Men det gick, om än lite hackigt, det med.
Julafton avlöpte väldigt lugnt och trevligt!
Ens personliga ålder avslöjas då det är roligare att ge än att få klappar. Man blir mest lite “men jag har ju redan fått en julklapp, skall jag verkligen få fler?”-generad nu av flera klappar. Men okej – visst är det också trevligt!
Väldigt god fårstek, sill, sik, rom och vårt favoritvin till maten (Peter Lehmann Barossa Shiraz) utgjorde en underbar julmiddag. Och inte att förglömma mors goda sallad.
Pelle och jag fick handdukar från Marimekko, norska filmer böcker om svenskar i Finland och finnar i Sverige (“Så bra svenska du talar” och “Enkel biljett?”, båda verkar väldigt roliga och “igenkänningsbara” för oss).
Mamma fick Adeles skiva 21 av mig samt en fortsatt prenumeration på en korsordstidning av mig och ett skal/skydd till iPaden av Pelle.Och jag fick en efterlängtad laptopkudde att ha i famnen av Pelle!

Resten av kvällen avnjöts med “Karl-Bertil Jonssons Julafton”, spelande av Trivial Persuit och “Sällskapsresan” på TV!  Vilken skön kväll!

Ja, som ni hör har jag det bra här! Hur har eran jul varit (kommentarsfiskande samt att jag är ärligt intresserad)? Mest uppskattade presenterna?
Godaste maten?

Jag börjar precis tina upp efter en kylig, men uppfriskande promenad runt Tölöviken och strax är det dags för en tidigmiddag och sedan bio! “The girl with the dragon tatoo”  skall inspekteras!

God fortsättning på er!

 

 

Tags: , ,

3 Responses to “Gott liv!”

 1. Fia says:

  De där böckerna lät intressanta, skulle gärna läsa dem! Måste bara fråga, hur kom det sig att du flyttade till Sverige? 🙂

 2. Låter helt underbart! Skrattade åt din fuling, påminde mig om sist jag var på Apoteket och det var lång kö till receptavdelningen – då ställde sig en kille och ropade ut “Hur mycket får jag för nummer 239? 20 kr bjudet?”. Haha…

  Min julafton var också jättehärlig, först en tur på Tindra såklart 🙂 och därefter en massa god julmat hos familjen, julklappsutdelning och även hos oss Karl-Bertil Johnsson och Sällskapsresan. Så kul!!! 🙂

  Kram, Erica

 3. Malin says:

  GOD JUL till er båda!!

  Min jul har som vanligt varit stillsam på drakboda. I presentväg blev det bland annat både filter och Jesus Christ Superstar, så jag är glad! 😀

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.