Måndag

“Ny vecka, nya tag. Samma hästar, samma ridskola” skrev jag på facebook. Och, ja, det är precis så det är!
Helgen var trevlig. Kuskade runt söderort och höll lektioner än här än där på lördag och avslutade hemma på Skogsäng med att Nina red sin första lektion på Greiði.
Som alltid när någon köpt sin först unghäst kommer frågan upp: “Tror du jag klarar det här?”.
Till Nina är mitt svar definitivt JA! Det kommer bli bra det här! Greiði och Nina behöver bara hitta en gemensam balans så ingen stör den andra och den ena förhoppningsvis kan hjälpa den andra! Lektioner på unghästar (Greiði blir 5 år i år och är inriden i augusti förra året) består mest i att se till att och korrigera/finslipa de basala hjälperna. Framåtdrivande, förhållande och svänga samt att börja befästa sidförande hjälper och böja. Greiði blir lite osäker om ryttaren blir osäker. Vinglar ryttaren till eller inte helt är med i svängarna har han inte lärt sig att rensa upp i vilka hjälper som betyder nått, utan svara som han lärt sig. Egentligen skall han ju inte behöva lära sig att rensa, men face it – de flesta hästar får lära sig det ändå.

Söndagen var skön och lugn!
Sova, se på film, läsa lite.
Stallet och skritta ut på Gná i solen och sedan ägnade jag ca 2 timmar åt mockning av hagarna. Praktiskt nu när skiten fortfarande är frusen och inte väger såå mycket. Med en riktigt kratta i metall (ingen jäkla räfsa) får man dessutom loss det som frusit fast och då man krattat ihop rejäla högar är det bara att köra in fyrhjulingen med släpvagn i hagen och lassa upp på vagnen och så iväg till gödselplattan! Rätt mycket bajs får man ut ur hagen på några vändor.

Resten av dagen gick i samma lugna tecken. God middag, mera film och soffmys.

Idag har Fina fått ett träningspass längs vägen. Tölten har börjat landa i kroppen på henne nu och hon frågar ofta om jag menar tölt nu. Balansen är också betydligt bättre!
Gná och jag har skrittat igenom sidorna på volten och böjt och sidfört och tog några små övergångar till trav. Allt kändes bra!
Nu är det strax, efter en kopp kaffe, dags för ridskola på Fors.

t0810.jpgLämnar er med den här fina bilden på Tindra, som vilar i höstsolen på Mulsta
Erica tog den i september 2008

Tags: , , ,

One Response to “Måndag”

  1. elinor says:

    Tack för tipset, var faktiskt inne på din blogg häromdan och såg att du tipsade om boken, gick in på hans blogg matdoktorn och läste och tänkte fatiskt köpa boken 🙂

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.