Och nu är det fredag

Shit vad veckorna rullar på fort. Jag kom ju hem från kursen i Finland och nu är det helg igen.
Gänget i Finland bokade förrästen in en kurs till i april! Kul att få följa upp dom!

I veckan har allt rullat på. Början av veckan var lugn. Red Tindra, lektioner på Fors måndag och onsdag som vanligt och endel privaltlektioner och på onsdag red jag Mozart och Netti var med och övade på att använda sin nya kamera så endera dagen får jag väl lite bilder 🙂 Kul, då Mozart är en av de hästar jag aldrig fått bilder på förr. Nu är han sjukt svår att få att slappna av, men några bra bilder blev det i alla fall (såg jag i displayen på kameran efter ridningen). Har spenderat avsevärt med timmar på att fundera på hur man får Mozart att funka och vad som är fel med honom.
Få hästar i Sverige är så genomkollade som denna häst. Och inte hittar något direkt fel, mer än att han är känslig och spänd. Han får massage, kollas regelbundetav kiropraktor/ET och tänderna kollas varje år.
Endel av problemet är nog hans exteriör . Han ser ut lite som en tax i hästform; lång rygg och korta ben (som han kan lyfta mycket på iofs). Han kan vara hur avslappnad och mjuk som helst och plöstligt rycker han till och far iväg tre meter. I traven är det i princip omöjligt att räta upp sitt överliv när man travar honom – då ökar han farten, rejält med ett ryck. Varje gång. Tro mig. Har hållit på med den här hästen sedan 2002 (2001?) och provat ALLT.

Igår hade jag massor lektioner. Först i Stav, sedan i Vändelsö och sist på Årsta Säteri. Sista lektionen blev jag yr så fort eleven började rida på volt runt mig. Måste lära mig att stå utanför volten då eleverna rider på sådan 😉

Idag har jag ridit igenom Tindra på volten! Hon var jättefin! Fan vad glad jag blir av henne! 😀
Hon var lite “seg” för hjälperna de första varven, men snappade snabbt upp exakt vad vi skulle göra (halva framdelsvändningarna och sedan halva bakdelsvändningar). Senare under passet gjorde vi så fina åttor i galopp så jag blev alldelses kär. Höger galopp på en ca 15 meters volt, nedtagning till skritt några steg och så vänster galopp på 15 meters volt osv 4-5 gånger. En enda gång fattade hon fel ur skritten och då var det matte som var lite slarvig.

Pratade med Jill och Mona och vi beslöt att Tindra och Kengan får gå ute till kvällsfodringen. Naggur flyttar idag så det är bara Jill, jag och Mona i stallet (som fodrar i alla fall), så den av oss som har kvällsfodringen tar in Tindra och Kengan. De får fri tillgång på silage så hungriga lär de inte vara i alla fall.

Nu kom Pelle hem och vi skall vara fredagsaktiga och åka in till Tungelsta och käka middag på Elly´s!

tjingeling!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.