Alla saliga i sin tro

Klockan är alltså 09.12. Inte 10.12. Det är ju trevligt.
Men Nej – jag är inte för vintertid. Varför inte ha sommartid året om? Ljusare på morgnarna – för vem? Ingen jag pratat med vill hellre ha en timme mera ljus på morgonen – utan det är ju på eftermiddagen man vill ha ljuset.
Well, well tror inte de kommer ändra det för att jag sitter här och klagar.

I fredags masserade jag några trevlig kunder i Tyresö och tog sedan en god lunch-sallad på Lilla Italien, som ligger precis bredvid kliniken.
Direkt vidarefärd till Fors därifrån och en ridtur ut på lilla Kelda. Hon får två dagar i veckan komma ut och jobba framåt samt gå lite i skogen och få bättre koll på sina bakben och en dag i veckan gå på ridbanan och lära sig mera om böjning och ridvägar.
Huginn jobbade så fint ute och gjorde klockrena övergångar.

Sedan var det duscha, byta om och fixa till sig lite som gällde och så hopp på pendeltåget in till staden.
Kl. 18 var Pelle och jag på Fasching och avnjöt där middag med goda vänner och sedan en konsert med Jasmine Kara!
Svängig soul!

Ni har kanske hört hennes otroligt svängiga “In the basement” på radio?

Pelle filmade några klipp på konserten på Fasching:
Kolla in körkillen till vänster om Jasmine, han var störtskön och väldigt “med” hela tiden!

 

Igår var en riktigt härlig dag, inte bara vädermässigt.
Ett besök för Bauhaus för koll av golv och färg. Vårt sovrum behöver sig verkligen en uppfräschning!
En underbar skogstur på min Tindra. Hon jobbar fint och känns som hon mer och mer är min igen. Min Tindra!
Och så var en mycket trevlig dam och hennes dotter och provred Myrkva.  Tror det skulle blir en fin häst för dom. Den lilla dottern och Myrkva såg otroligt söta ut ihop och jag gillar damens tänk!
Så håll en tumme eller två för att dom vill fortsätta lära känna Myrkva!

Att ha bestämda åsikter och vad som är rätt och fel i hästvärlden är inte alltid lätt och man får navigera och vara beredd på att alla inte håller med en.
För ett tag sedan skrev jag lite upprört om en häst och dess tidigare träning.
“Som ett mail i inkorgen” vill nu ägaren prata med mig. Om det är om hästen och det jag skrev vet jag inte, men magkänslan säger det. Det är alltid knepigt att skriva om sådant här, men jag skrev för att jag var uppriktigt upprörd (är fortfarande btw) och tycker det är fel. Jag har inte namngett varesig tränare eller häst och tycker inte jag gjort fel. Det ÄR ett stort problem idag hur många hästar hanteras och rids in samt tränas för fort och för hetsigt med fokus på fel saker.
Ett statement: Jag är inte emot att hästar ha stora rörelser och att man sätter viss press på hästar i träning och tävling – MEN det måste ske i rätt ordning! Hästen måste få en korrekt grundutbildning och förberedas för uppgiften på ett schysst sätt!
Tecknen på en feltränad häst bör varje ryttare lära sig känna igen. Och ofta får jag känslan av att en del inte vill känna igen tecknen och ta till sig vad som kan ha hänt.
Svanhals, muskelknutor, snedmuskling och spändhet – bad things.
Att hästen “är spänd av naturen och alltid varit sådan” är ett rätt vanligt argument jag hört. Jaha? Men borde inte den biten jobbas med då? Lära hästen att jobba avspänt, inte pressa ihop den och ta tag i lösgjordheten före samlingen.

I will not back down – det är för hästarnas skull.
Hästen har aldrig bett om att bli riden på och det glömmer väldigt många ryttare!
Vi människor har kommit på idén att rida hästar och då är det vår förbannade plikt och skyldighet att lära oss rida hästen så mjukt och fint och avspänt som möjligt, så det är en trevlig upplevelse för hästen att bli riden.
Vi rider aldrig någonsin en häst “för hästens skull” – det är alltid i grunden för vår egen skull vi rider hästen. På sätt eller annat.

Men alla är saliga i sin tro och jag i min!

Nu skall jag få i mig lite frukost innan det är dags att döma en liten inomhustävling på Stadsberga, Västergården och sedan rida hästarna hemma (med långa halsar och långa bakbenssteg).

Tags: , ,

2 Responses to “Alla saliga i sin tro”

 1. Vendela says:

  Hejsan,
  vad schysst att ni ska måla om hemma. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot.
  Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

 2. Anna says:

  Du har så rätt så. En häst har inte bett om att bli riden. Det behöver vi alla tänka på några gånger om!

  KRAM

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.