Horse Show för i år

Efter en lång och rätt arbetsfylld vecka med ridning, lektioner varje kväll och ett besök på Karlslundsgård samt förberedelse för helgen kurs i form att att skriva ut papper och läsa på, har jag idag varit ledig! So what does this girl do when she has a day off?
You know it – hon ser tull att ha med hästar att göra. Idag i form av Stockholm International Horse Show, som för sista gången går av stapeln på Globen. Fr.o.m. nästa år är tanken att det skall vara på Friends Arena i Solna och heta Swedish Horse Show (tror jag det är).

Eftersom jag är i Umeå och håller kurs (yay!) denna helg så blev det bara SIHS idag. Och bara förmiddagen då det liksom kändes som…nog.
Vi var alltså ett gäng från stallet som gick på förmiddagens föreställning.Det var mest dressyr, och så islandshästtävlingen.
Så vi hittade våra platser strax innan detbörjade och såg väl typ dressyrstaket och sade raskt “men annexet då va?” och gick och shoppade. Jag hittade följande: helskodda ridbyxor (Charlie´s), Vojlock (Isirider), fårskinspadd (Polsk affär???), Uhip-ridkjol (I´ll give it a try), Ridvantar som man kan svara i touch-screen telefon med (amazing invention!) och Aloevera spray. Och så lite julklappar.


Sen var det dags

Tittade på en del av en dressyrclinic, som verkade bra och sedan såg vid islandshästtävlingen. Tölt T1. Alltså.
Varför inte fyr- eller femgång? T1 är, i mitt tycke, det tråkigaste vi kan utsätta publiken för.
Och ingen större eller längre förklaring av vad vi vill se. Berserkur var arg och slogs mest med bettet (speciellt i finalen), Kraftur frá Kvisum, som Magnús Skulasson red, vad en fin och (för mig) ny bekantskap. Katies Smári verkade vakna i muskulaturen i finalen och Thor från Järsta är ju fin,men T2 är nog mera hans gren (detta till trots fick han strax över 7, poängen måhända en smula liberala).
Norskaavlade och -ägda Tigull fra Kleiva vann välförtjänt på 8,00. Fin bärighet och stark och precis visning, även om lösgjordeheten försvann lite i situationen. Unn på fina Hrafdynur tvåa och Katie/Smári trea.
Vi gick lite till på annexet och trängdes.
Nu packar jag väskan och ser på “På spåret” (hej medelålder). Umeå nästa.

 

Tags: ,

3 Responses to “Horse Show för i år”

 1. elinor says:

  Jag tänkte också på det varför alltid T1? det är väl bra med någon gren där man visar att islandshästen faktiskt har flera gångarter än tölt, jag tycker det hade varit bättre med fyr eller femgång. Samma med kadriljen hade varit jätte häftigt om det hade ingått flera gångarter. Jag såg en film nånstans där en red typ töltfimi fast visade alla 4 gångarter något sånt fast flera hästar hade varit roligare tycker jag 🙂

 2. Jenny says:

  Tack för fint refereat från finalen 🙂

  Tänkte på ditt tidigare inlägg om hjälm. Så här kan det ju gå.. om man har tur att ens överleva. Numera länkar jag denna länk under alla bilder som dyker upp på hjälmlösa ryttare. Den är oerhört tänkvärd och många orkar nog inte titta, det är en hård verklighet av konsekvensen av en hjärnskada.
  http://www.horsecollaborative.com/index.php?option=com_blog&view=comments&pid=1890&Itemid=56#.UoA_V6a9LCT

 3. MalinS says:

  Mycket starkt och bra klipp, Jenny!

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.