Mellanlandning i soffan

Som vanligt har veckan susat fram i full fart.
När skrev jag senast? *kollar* jaha…tisdags.

Onsdagen var massageinriktad och därmed stod jag i min lokal i Tyresö och fixade med kunders muskler. Mjukt och fint blev det minsann. Morgonen spenderades på Fors med att rida U-N-D-E-R-B-A-R-A Ástamin (oooh, hon är magiskt lätt och helt underbar. Och inte till salu!)och fina Exakt (vilken elasticitet! Och nu börjar han verkligen villa tölta och be om det!) och en visning av Dóttla för spek.

Torsdagen var en snabb och lång historia samtidigt. Så är det i världens bästa jobb.
Började hemma på Skogsäng med ridning av Fiðla ut och sedan lite lastträning (transporten har fått vara parkerad på volten så det är bara att ställa bilden framför den och öppna och träna på). Och idag gick det att lasta med den vanliga grimman! Ja! Bra där fröken F! Detta blir finfint!
Efter en snabb tur på damen T drog jag iväg och fixade saker. Tvätta och tankade bilen, kopiera upp mera journaler för anteckningar om massagepatienter (tar man betalt för behandlingar är man ålagd att föra journal över det) på Haninge kopior, äta thaimatslunch och så en vända till Lyckås Ridsport och inhandla ett par nya ridstövlar!
Ah vad fina och blanka de är!
Mountain Horse Richmond High Rider heter de!


Titta vad fina! (Bilder helt kallt lånad på internet)

Alla dessa ärenden avklarades på 1 timme och 50 minuter. Hah – som en målinriktad missil flög jag mellan ställena. Och helt utan att känna mig stressad för det.

Mellanlandade hemma för att lägga ur varorna ur bilen och sedan iväg till Fors.
Rida Ásta i ridhuset 15 min (igen: underbara lilla tjejen!), Exakt en sväng ut och sedan4 lektioner på ridskolan.
Sen sov jag ovaggad.

Idag har jag (igen) huserat på Fors.
Har vikarierat som lärare för tredjeårseleverna på Djurgymnasiet som har haft en dag med tävlingsridning på islandshäst i fokus. De fick avsluta dagen med att rida sina “projekthästar” i ett V5 (lätt fyrgång) program med en bedömning som om det var en riktig tävling.
Avslutade arbetsdagen med ridning av lille Ari, 5 år, som till och med imorgon bor i Östnora. Imorgon flyttar han till Skogsäng för att bli ridhäst.

Den här helgen är det arbetshelg på Skogsäng och vi samlas allihopa och jobbar på gården!
Tre nya träningshästar anländer, vi släpper alla flockarna på bete, vinterhagar skall rivas, och gården städas och fixas fin.
Hoppas på  – om inte fint väder så – i alla fall uppehåll.
Och lite fina betessläppsbilder!

Nu hör jag sängen och min bok (Guillous “Brobyggarna för tillfället) ropa! Gotta go!


Söta Exakt från Fors!

 

 

 

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

*