Archive for August 23rd, 2010

Helgen slut strax

Monday, August 23rd, 2010

Ännu en helg går mot sitt slut.
I fredags var det en trevlig dag då Pelle och jag handlade lite i Haninge C och sedan var det stall för resten av dagen.
En ny mobil blev tyvärr ett måste att inhandla då min älskade Nokia Xpress music 5310 gick i graven i hjärndöd på morgonkvisten. Skärmen bara släcker och den reagerar inte på någonting 🙁
Så imorgon skall jag hämta ut min nya: En Nokia Xpress Music 5130 (den röda). Alltså efterföljare till den jag hade. Att ha mp3-spelare i mobilen är underbart när man tränar på gymmet, springer eller sitter på pendeltåget (vilket jag ju gör väldigt sällan).

Just nu lever jag med en gammal mobil, en Nokia (alltid!) 5140i. Den är iofs en bra telefon, men känns ju plötsligt stenålders nu när jag vant mig vid de lite mer “slimmade” varianterna med massa godis i.
Men det största problemet är att jag inte har några telefonnummer till någon!
Inte ett jävla nummer utom de jag kan utantill.
Så rara ni: maila era telefonnummer till mig! Eller skriv på FB!

^^^^^^^^^^^^^^

Adina och jag red ut en mysig och kul sväng på Tindra och Gná. Adina hade tidigare beklagat sig över att hon hade problem att fatta den ena galoppen på T.
När jag red den bruna i torsdags kollade jag så galopperna satt där de skulle (vilket de gjorde). Sedan funderade jag på hur jag gjorde när jag fattade en bestämd galopp på rakt spår.
Förklarade för Adi hur jag gjorde och vips! Galoppfattningen var inte längre ett problem!
Härligt när en liten “nyckel” löser ett problem!

Efter att vi släppt ut damerna och kollat så Seifur mådde bra i hagen och smort honom (då han lider av samma åkomma som Gná: eksem) så kom Adina med mig till Västergården och vi red ut en kortis på Greiði (men mamma Ella med). Draghjälp kan vi inte kalla Ella och Adina, för bakom ville Greiði definitivt inte vara! “Springa” hojtade han och sprang på! Trav, galopp och lite tölt – hej hå. Han väljer lite av varje och får självklart i det här skedet göra det.
Nu skall Greiði bara jobbas någon gång till (så styrningen funkar lite bättre) och sedan skall han vila och smälta allt nytt ett tag.

Lördagen spenderade jag med ett mycket trevligt gäng ryttare på Harby i Upplands Väsby!
Inga-Lill, med sin valack Pjakkur, hade dragit ihop ett gäng och ordnat dagskurs för mig. Himla trevligt!
Och vilka trevliga hästar och ryttare jag fick träffa. Och allsidigt tänkande! Det är inte ofta på kursen man får hålla lektioner i både tömkörning och ridning i enbart repgrimma!
Heder åt er!
Och så kul det är att träffa nya ekipage!
Hoppas jag får träffa er igen!

God mat, en rätt gullig film (med lite oförtjänt lågt betyg på Imdb) på TV och allmänt prat med Adi blev en mysig lördagkväll!

Idag red jag och Adina ut igen och mös med våra fina hästar.
Solen visade sig från sin varma sida och allt var väldigt skönt.

Seifur och jag bekantade oss på volten med ett lösgörande pass. Seifur är 18 år och med ålderns rätt lite stel. Tog ett tag innan han kom igång och ville börja på sig.
Men gångarterna är väldigt trevliga på herrn!

På kvällskvisten var jag otroligt duktig och cyklade till gymmet och körde ett pass. Kändes bra att få igång kroppen lite.