Archive for August 19th, 2010

Duktiga hästarna!

Thursday, August 19th, 2010

Idag har farbror Seifur frá Búlandi anlänt till Skogsäng.
Hans ägare Paulina skall börja på Dille och kan till en början inte ha hästarna med sig. Så Seifur får stå hos mig för skötsel och ridning en månad.
Han får gå med Brandy och Kopar och ihopsläppet var mycket odramatiskt. De stod mest och tittade på varann och till slut ledde Paulina fram Seifur till Brandy och då nosade de lite och pep till en gång. Sedan åt de.

Tindra och jag tog en sväng mot Hemfosa och tillbaka. Passade på att rida gångartsföljden i V5, då Adina skall tävla det nästa helg (28-29/8). Och vad fin Tindran är! Bästa hästen!
Vi kan dessutom varann så bra, så det känns mest vi har en dialog när jag rider. Behöver oftast bara tänka vad jag vill 😀

Passade på att smörja Gná och Seifur när jag släppte ut Tindra.
Gná känns väldigt bra i eksemet! Några småsår vid juvret och vid ena armhålan fram och lite torr runt nosen, precis där huvan slutar, men annars ingenting!
Seifur gick lugnt och åt när jag smorde kom Brandy fram och skulle kolla hinken jag hade med mig. Det räckte med att Seifur tittade på honom och vinklade ett öra (inne i Boett-huvan) åt honom så backade Brandy. Vilket inte är helt vanligt att han gör.

Glæsir hade i förrgår ett bakslag i ridningen. Han skulle inte ta styrningen och gjorde två riktiga tjurrusningar mot utgången på banan.
Egentligen skulle jag bara rida lite på banan för att checka att styrningen satt, men det blev hela passet där istället då ingenting riktigt satt.
Men till slut var vi överens om halt-fram och höger/vänster.
Idag började jag med en liten sväng ut med trav-galopp-tölt-trav och några små igångsättningar skritt-töltaktigt. Sedan gick vi in på banan och idag satt allt! Vi lyckades prestera våra första volter som faktiskt var runda med G. böjd och inte en enda ifrågasättning om åt vilket håll vi skulle gå. Och något steg framdelsvändning för bägge skänklarna producerade vi också!
Mycket duktig gul!

Nu skall jag strax dra på mig andra kläder och sätta mig på pendeltåget in till stan.
Middag med Malin St. och sedan till Grönan för konsert med The Ark!
Jippie!