Archive for August 9th, 2010

All alone

Monday, August 9th, 2010

Pelle jobbar nattvecka på jobbet.
Vilket betyder att jag är ensam varenda natt hela veckan. Han är iofs ledig i helgen, men det är inte jag. Jag dömer Gladurs sommartävling i Norrtälje i helgen. Och sover där. Ensam.
Suck.

Tänkte först att “Norrtälje, det är ju inte så långt bort. Jag kan nog åka hem över natten”.
Sedan tänkte jag lite till. Norrtälje är inte alls sådär jättenära. Toftinge ligger typ 2 – 2,5 timmar bort för mig, som måste köra genom stan för att komma dit.
Jag vill inte köra bil 10 timmar i helgen (t.o.r. två dagar) då jag kan sova där och inte behöver stiga upp svintidigt på söndag.
Adina lovade dessutom ta hand om Gná åt mig i helgen.

Gná och jag har ägnat oss åt skrittterapi i två dagar nu. I tömkörning igår och från ryggen idag. Skrittade till Hemfosa och tillbaka. Hemåt jobbade vi på att skritta – inte flygande skritt. Skritt är överskattat säger Gná. Skritt är underskattat säger jag.
Jag vann.
_MG_0824.JPG
Gná och jag skrittar i motljus på kurs för Hinni förra hösten. (Stephi fotade oss)

I helgen som var hade jag ledigt!
Trevligt!
Red i regnet med Adi och var på bio (som sagt) i lördags. Pelle var på herrmiddag och eftersom han är en hårt hållen och hunsad make så körde jag honom dit, lämnade av honom, ett flak öl, Vodka och vår kolgrill och sade att “om du inte ringer och vill komma hem tidigare så hämtar jag dig kl 02, för det är så länge den här taxin funkar”.
02.00 (ganska jämt 12 timmar efter att jag lämnat honom) var jag tillbaka och hämtade en pruttfull make. Som bad mig “gå bort och låta karlarna prata”.
Han fick 5 minuter till medan Eva – frun i huset (då fyllt av fulla karlar) – gav mig en husesyn, och sedan släpade jag hem honom.
Tror han var rätt tacksam för det senare. Att vakna bakfull och inte vara hemma är aldrig kul.

Söndagen grydde rätt sent för min del (kom ju då hem kl 02.40 med maken) och efter lite frukost var det stallet. Där bjöds det på fika efter tömkörningen av stallägaren. Så himlans nice!
De är så genuint trevliga där! Trivs super!
Passade på att köpa ägg av stallägaren också. Hon har ett gäng höns som värper och hon säljer underbart ekologiska ägg till underpris (hon vägrar ta vettigt betalt!).

skogsang1.JPG
“Stallet” på Skogsäng. I dagsläget finns det en box, men till vintern skall det finnas 5 st.

På eftermiddagen åkte Pelle (som då piggnat till lite) till Malin, som blivit med ny lägenhet, och kollade in boendet.
Jättetrevligt belägen tvåa vid Globen.
Grattis till den Maliln! Jättetrevligt!
Lite Kina-käk (vad heter det i Kina? Heter det bara käk där?), prat och fika senare åkte vi hem och slöade i soffan framför “Snabba cash” resten av kvällen.

Nu skall jag gå och lägga mig. Ensam.