Archive for February 21st, 2010

snö, snö, mera snö

Sunday, February 21st, 2010

Tjohoo vad det snöar. Över allt!
Tydligen skall det inte ha varit så här mycket snö i Stockholmsområdet sedan 1867! Lots of snow det…

Igår höll jag kurs på Fors. 8 pers. var anmälda och 6 st red.
Jennie med Mökkur kunde inte köra med transporten från gården upp för en vådlig uppförsbacke ut på vägen och Lillis bil ville inte ut till Fors i snön.
Och snö var det banne mig! Överallt! Jasmine med sin Huginn hade inte heller kunna ta sig till Fors, då transporten stod insöad utan vinterdäck (hur gör de om en häst akut måste till kliniken?), om inte jag hade tagit vägen förbi dom på vägen till Fors med min transport.
Huginn har inte varit i Jasmines ägo så länge och hon visste inte hur han är att lasta. “Det borde inte vara något problem, säljaren sade inget om det” sade hon. Jag funderade lite och lade sedan in Dually-grimman i bilen “utifall att”.
Infarten till gården var rätt igensnöad, medan stora vägen (som iofs inte är så stor) var plogad och fin. Så jag ringde och bad Jasmine ta med sig allt och hästen upp till stora vägen.
Huginn tog en titt på den öppna transporten i snöyran och sade “nej den går jag inte nära” och började backa.
Satte på Dually-gimman över hans egen grimma och hann inte ens få på mig handsken, som jag hade tagit av mig för att spänna fast grimman, förrän Huginn reste sig och backade.
Och backade och backade genom vallen och ner i djupsnön.
Han stannade när han stod till magen i snö och undrade varför det drog så dant om näsan på honom. Jag låg på mage på vallen och höll i.
Sedan fick jag min handske på mig igen och sen var det bara att leda upp den förvånade hästen ur snön och rakt in i transporten. Klart.

Under kursen älskade vi alla ridhuset intensivt och det gick bra. Kursdeltagarna var nöjda och glada och duktiga!

Huginn halkade på rampen när vi skulle hem, men gjorde ett tappert nytt försök och kom in.
Då hästarna var inne (mina alltså) så var det raka spåret hem och i duschen och tina upp. Och sedan en skön kväll med god middag och ett glas vin framför Melodifestivalen.
Och sedan äntligen sömn! Hu vad trött jag var! (jag morgonfodrade innan kursen så det var tidig morgon).

Idag har jag haft en enormt skön söndag!
Sovmorgon, mysfrukost och sedan låg jag och läste (“Snabba Cash”) i soffan med en kopp te och en skön jazzskiva å i bakgrunden. ÅH! Superhög mysfaktor!

Furða har idag jobbat mest i tölt på vägen. Och hon blir verkligen bättre och bättre! Och idag gick hon äntligen någotsånär avslappnat förbi en jääättteläskig skylt på vägen som hon hittills stannat och varit livrädd för varje gång vi ridit förbi den (och det är mer eller mindre varje dag). Alltid något.

Känner hur oinspirerad jag är att blogga så jag slutar med det för idag.

IMG_2357_resize.JPGJag försöker motverka all snö med en riktig sommarbild! Erica fotade mig och hennes medryttarhäst