Ridskolestart och ridning

Första ridskoleveckan är avklarad.
5 lektioner måndag och 3 st. onsdag. Den här första veckan har vi kört med en ordentlig genomgång i stallet även med de mera rutinerade eleverna.
Visitation av hästen samt sadling och tränsning. Se att allt sitter rätt.

Väldigt bra faktiskt då det är rätt många grupper som gör i ordning sina hästar i stallet själva utan att någon instruktör är där (då instruktörerna är upptagna med gruppen innan på banan/ridhuset).
Självklar kollar vi alltid hästarna och deras utrustning innan uppsittning, men eleverna skall ju kunna göra i ordning hästarna korrekt själva.
Hur som helst gick det bra och det var väldigt kul att träffa alla eleverna igen!

Under jullovet har jag dessutom jobbat privat med en rar tjej i en ungdomsgrupp. Hon har efter en avtrillning i våras blivit väldigt galopprädd. Vill så väldigt gärna, men vågade bara inte.
Så vi har under tre privatlektioner jobbat först i longerlina och sedan lös jobbat med att galoppera.
Och när hon i måndags fattade galopp på lektionen och kände att hon vågade och själv brast ut i ett stort leendet var lyckan gjord!
Tänk att man kan bli så glad över så lite!

Gná och Furða har jobbat duktigt hela veckan och förutom väldiga styltor av snön på Furða så har allting flutit bra. För tillfället går Furða i en egen hage då hon visat sig vara väldigt elak mot Hjartangná.
Då åker man på isolering. Eller nja.
Just nu är isoleringen lite ofrivillig. Hon skall få gå med Gná sedan, men vi måste få till en hage till dom först. Det är svårt att fixa knäckta stolpar när det är tjäle och massvis med snö.

Nunna och Eldraun har även fått jobba i veckan.

Idag är det en lugn kväll med Emelie och imorgon är det dags för massage i mängder och sedan lite ridning och lektioner.

Tags: , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.