Klubbmästerskap

Puuuuh!
Vilken helg och vilken dag igår!

I lördags träffades vi på dagen på Runsten och gjorde färdigt så mycket vi kunde.
Vi kollade in hagarna, boxlistorna, ställde fram bord och stolar till domare och sekreterare, kollade ljudanläggningen och gjorde klart incheckningslistorna.

Jag hade med mig Gná, som fick bo på Runsten över natten.
Passade på att rida i ridhuset och känna av banan.
Lite mjuk var den och därmed även lite tung. Gná kändes ouppmärksam och lite övertaggad.
När vi var klara på Runsten var det bara att kasta sig hem och duscha och byta om.
Jenny och Åsa kom ner från Hudiksvall och Malin, som sov över hos mig inför KM:e, kom vid 17.30-18.
Vi åkte till underbara Pasteria/Restaurang Lorina i Vendelsö och åt en väldigt god domarmiddag. Även den tredje domaren, Annika, var så klart bjuden, men kunde inte komma.
Efter middag och trevlig snack och lite bubbel hemma var det sovdags.
Alla var rätt trötta och vi visste ju vilken lång dag det skulle bli på söndag.

Jag skulle vara på Runsten redan vid 06.30 och hade satt väckarklockan på 05.40.
Pelle var på fest och kom hem vid 02.30 och då vaknade jag.
Låg och vred mig och halvsov till kl 04.15 – då jag vaknade till med ett ryck! Jag hade glömt att skriva ut listan till speakern om vilka pristagare/klubbmästare som får vad sponsrat av vem. Och Gnás pass hade jag inte lagt fram! Iiik!
Sedan var det kört att sova.

Så jag steg alltså upp 04.20 och smööög in och fick ut Gnás pass och jag tror jag fick ut det utan att väcka Åsa och Jenny alltför mycket.
Malin tvingades jag dock väcka lite för att kunna skriva ut pappren jag glömt. Förlåt Malin, det var slarvigt av mig att inte skriva ut dom kvällen innan!
Sedan käkade jag frukost, gick igenom alla listor för saker som borde vara gjorda för att kolla att det verkligen var klart och vips var klockan dax att åka.

På Runsten rann dagen på i ett rasande tempo.
Karin och jag delade (tack och lov) på ansvaret som tävlingsledare och då har man rätt mycket att göra. Dessutom skulle jag ju tävla själv!
Men vet ni! Allt flöt på! Helt otroligt och fantastiskt!
Två-gången var det enda som tog längre tid än beräknat. Det var svårt att räkna ut hur lång tid det skulle ta då det är en gren jag hittat på.
Så lunchen försenades med 30 minuter.

Under lunchen showade Ylva med världen bästa Mökkur (passa på att kolla in Fors nya fina sida som superduktiga Erika gjort!) och sedan var det underhållning av Linda and the ministars.

Jag red grenarna T.7. (arbetstemo tölt – varvbyte – valfritt tempo tölt) och F.1. (femgång).
Gná är ju rätt ny som femgångare och inte lagd i pass alltför många gånger. Det har funkat ok hemma för det mesta och någon enstaka gång riktigt bra.
Dock ha hon varit väldigt taggad och de senaste dagarna “bett om” pass så fort man skall galoppera. “nej, böj dig och var mjuk” sade jag i lördags.
Igår när jag skulle lägga pass och tog i innertygeln böjde sig Gná och var mjuk, och lade sig inte i pass.
My bad! Jag vet!
Jag får verkligen skylla mig själv!
Överlag kändes hästen rätt loj och seg. Inte riktigt sitt vanliga själv.
Kanske var det att hon stått på box och inte fått gå ut som hon är van vid? Kanske slog hösttröttheten till? Kanske kände hon hur ofokuserad hennes ryttare och matte var?

Att vara tävlingsledare och samtidigt tävla själv är inte att rekommendera.

I T.7. kom vi till final och red den och slutade på en 6:te placering. I F.1. slutade vi på ca 3,70, vilket är en ok poäng om man är nollad i pass.
Glömde dock mina domarkommentarer i all stress så jag har inte sett delpoängen.
I F.1. lyckades vi  dock bli klubbmästare i alla fall! Ett väldigt fint täcke från Lillhästen i Stav och en snygg rosett fick vi 🙂

IMG_0021.jpgSnygginrosetten!

Fick även skitfina vinyldekorer till transporten (jättebra då den precis är renoverad och behöver nya dekorer!) från Myrstens Grafik!
Den här dekoren fick jag:

Elitklassen var den enda klass där jag såg något.
Jag co-dömde med Malin Stang då. Jamila Berg tävlade familjen Berg fina hingst Svartur vom Hochwald och red en trav som nästan fick mig att börja gråta av lycka!
Malin och jag gav honom 9,0 för den traven!
Överhuvudtaget var elitklassen otroligt bra och väldigt kul att se. Läktaren var full av folk och det nästa sjöd av adrenalin i ridhuset!

Under de flesta finalerna (förutom den jag red och den innan) blev jag plötsligt speaker! Vilket jag iofs tycker är väldigt kul!

Jag var hemma igen kl 20.15 efter att ha städat undran lite på Runsten och installerat Gná hemma i stallet igen.
Hon skall få vila lite nu.

Hem
Maken lagade raskt mat som jag tacksamt glufsade i mig.
Fantastiskt vad dåligt man äter på tävlingar! Jag åt lunch vid 11.00 på Runsten och sedan en macka vid 18.30. Annars bara vatten och kaffe.
Dusch och soffa i ca en timme och sedan storsov jag nästan innan huvudet låg på kudden.

^^^^^^^^^^

Idag jag har joggat/cyklat av mig lite stelhet på gymmet (som blev lite eftersatt under förra veckan då det var så mycket att fixa inför KM:et) och lunchat hästarna ute i leran. Urk! vad jag hatar lera!
Det känns nästan lite tomt nu när KM:et är över. Den senaste månaden har vi alla i styrelsen och några till jobbar häcken av oss för detta – och nu är det över.
Men jag tyckte det blev väldigt lyckat och hoppas verkligen alla andra också tyckte det!

Nu är det snart dax att åka till Fors och longera lite mjölsyra ur musklerna på Nunna, som tävlade och gick till final i V5 och 2-gång med sin matte igår, och sedan hålla de 5 lektionerna som vanligt!

Ha det bra där ute i leran!

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “Klubbmästerskap”

  1. Linnea says:

    Tack för en jättetrevlig tävling och vad bra att du hittade på tvågången! kul gren, och superbra för ekipage som tex inte orkar tölta ett helt varv än. Samtidigt som man ju kan välja att visa just tölt.
    Skulle det gå att tidseffektivisera så att gångarterna visas i grupp som i vissa andra klasser, de som valt trav gör det med x antal ekipage på banan osv?

  2. Malin says:

    Hej Linnea och tack för berömmet!
    Ursprungligen var tanken att göra som du föreslog, men vi hade missat att be alla anmäla vilka gångarter de skulle rida.
    Därför gjorde vi så här istället.
    Skall fila lite mera på det till en annan gång 🙂

  3. Annica says:

    Grattis, kul att det gick så bra! 🙂

  4. Malin says:

    Trots långa dagen så var det en jättekul tävling!

    Och det gör inget att du var inne i rummet, märkte det knappt.. 😉 Tack för sängplatsen och trevligt sällskap!

Leave a Reply

*