hemma från ett regnigt Hudiksvall

I Hudik regnade det! Rejält och hela tiden.
Malin och jag sov på ett vandrarhem på en camping, där även den tredje domaren, Catarina, bodde- dock i husvagn.
Dagen grydde med regn och väääldigt morgonpigga och högljudda hundägare, som skulle på nått stort hundevent och klampade runt i korridorerna tiiidigt.

Blev hämtade till banan och dömde T.2., V.1., T.1., F.1., V.5. och T.8.. några fina hästar och några höga poäng. Glada ryttare trots det ihärdiga regnandet och trevlig stämning!
Lunch, försöka torka upp lite, och sedan tillbaka ut i regnet.
Tävlingen, Gnyfaris öppna KM, skulle egentligen vara en tvådagarstävling, men det var så påass få anmälningar att de beslöt att köra den som en endagarsdito istället.
Redan vid 15 var tävlingen klar och vi blev, efter ombyte till torra kläder, skjutsade in till Hudik.
Middag på en Kinakrog och sedan tvärs över gatan till ett fik där vi spenderade en och en halv timme med att fika och prata ditt och datt.
Peter Siepen kom traskade förbi fiket. Många, långa blickar.
Han är ett riktigt orginal! Rosa jeans, kort kavaj och stor kaptenshatt. Men han verkar vara hur skön som helst som person vad jag förstått. Jag gillar Peter!

Tåg Hudik – Gävle och 40 minuters väntan i på tåget till Sthlm.
Vi gick på nått som heter CC-puben och tog en drink och delade på en nachos-tallrik. Och fick långa blickar. Undrar om det var för vår klädsel (sportig med north 66-tröjor och lite skitiga skor) eller för att vi braa var nya ansikten på puben?
Tåg Gävle-Sthlm och så hämtade Pelle oss på centralen. Gulle honom! Det var skönt att komma hem direkt, utan att behöva ta pendel.

Köpte Filter på Centralen i fredags.
Har skrivit om den tidigare. Den är fortfarande bra! Mycket välskriven och lång artikel om Killinggänget och även en bra intervju med Noomi Rapace (nu får ni googla själva om ni inte vet vem det är!).

filter

En annan fördel med Filter är att många av artiklarna är relativt korta, utan att vara ytliga. Vilket gör att man läser en del om saker man (jag i alla fall) inte skulle läsa om annars.
Till exempel i nya numret: en uppfinnare som vill frystorka människor och begrava dem. Genom förmultning. På så vis bidrar man till kretsloppet. Inget jag skulle slå mig ner och läsa om i vanliga fall.
Men tre välskrivna spalter kan jag ju läsa. Och det var intressant!

Idag har det varit en lugn ledig söndag.
Sova, läsa (John Ajvide Lindqvists senaste bok “Människohamn” BRA!), kolla till fölen.
Rida Sága först gången efter långa vilan. Hon är så duktig! Göra i ordning, sitta upp och rida. Tjolahopp! Gik som en dans. Visst är hon omusklad och obalanserad, men så cool och lätt. Traven är inte direkt säker – mest är den inte alls, utan blir grisepass. Men sitter man ner i sadeln är det ren tölt. Och galopp är nget problem. Starta och stanna går fint och svänga går helt ok, även om det är lite svart ibland.

Gná och jag red ut en sväng och gjorde övergångar och halvhalter. Och lite öppna och sluta. Hon var duktig. Vi var rätt duktiga.
Smörja, strecha och bada lite. På med allt och in igen. Hon går ute på nätterna då knotten inte är så aktiva.

Nu skall jag återgå till Ajvide Linqvist och njuta av min lediga dag.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

ERROR: si-captcha.php plugin: GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable GD image support for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin: imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them to enable imagepng for PHP.