Ytterligare en måndag

Så var de måndag igen. Ytterligare en måndag att lägga till högen…

Passade på att sova lääänge då möjligheten gavs och ta en riktigt lugn morgon med altanfrukost och läsning.
Läste nyaste numret av Filter. Pelle hittade den på Pressbyrån och vi blev båda lite intresserade av nån artikel i den så han köpte den.
Vilken bra tidning! Bra, djuplodande och välskrivna artiklar om varierande ämnen. Läste en väldigt intressant och lång, utan att bli tråkig, artikel om Johann Neuman, mera känd som Ipren-mannen. Otroligt fascinerande livsöde! Rekommenderar tidningen starkt!

Sedan tog Pelle och jag en promenad till hagen där vi mötte upp Jill. Satt och tittade på Brandi och gosade med Kengan.
Ja lilla Kengála har ju hamnat lite i skymundan nu när Tindra stått så mycket i fokus. Hon är beräknad till den 4/7, men vi börjar undra om Agersta-folket tagit fel på datum när de ultraljudat. För hon är enligt beräkningen på dygn 309 nu, men Jill messade nyss att hon hade vit mjölk och kristaller på juvret nu. Och hon har släppt bäckenbanden väldigt mycket.
Hon har också blivit otroligt kelig den sista tiden och vill bli kliad mycket hela tiden. Kengan är inte en kelig och gosig häst annars. Inte alls.

I torsdags tog Pelle de här bilderna på henne när han var i hagen och tittade på Brandi:

sussar1.jpg

sussar3.jpg
Så trött så trött! Hon hade inte ens vaknat när de gick förbi henne!

Idag ville hon helst sitta i famnen på oss!
Pelle, som inte längre är så besvärad av hästars närvaro, var en mysig typ tyckte Kengan:

Kpell.jpg

Matte kunde väl bjuda på en cigg tyckte hon sen:
Kjill.jpg

När hon inte fick nån cigg (gravida kvinnor skall inte röka!) använde hon matte som klibräda en stund. Det såg så otroligt kul ut att inte kunde be henne sluta i första taget. Utan vi tog kort först:

kliamatte.jpg
Jills frisyr efteråt var väääldigt fin 🙂

Massage i Tyresö stod på schemat efter lunch och efter det en sväng ut till Högmora Gård, där Linda står med sin Perla från Agersta (e: Fannar).  Perla har en lite avvikande rygg och Linda har provat massor med sadlar men inte hittat någon som Perla inte skulle få ont i ryggen av. De senaste ca 6 veckorna har Linda enbart ridit barbacka och tömkört.
Så jag packade ner 4 sadlar hemifrån stallet och åkte dit när jag ändå var i Tyresö.
Och se på fan: Min och Adinas (vi har köpt den tillsammans) Globus Clic låg “som stulen” på Perla!

GC
Vår Globus Clic

Linda red lektion i den och den rörde sig inte ur fläcken. Och vad ännu bättre var: Perla dansade fram i tölt. Jag har aldrig sett henen gå så rent och bra i tölten. Linda nästan grät av lycka över känslan! Äntligen!
Då Perla skall betäckas och Linda åka till Island är det väl ingen jätteidé att köpa en helt ny sadel till hästen nu (om den ändå skall gå dräktig ett år) så efter en snabb konferens med Adina lånade vi ut sadeln till Linda så hon kan rida sin häst med sadel tills hästen skall betäckas! Tindra skall ändå inte ha den på ett bra tag.

Nu skall jag läsa äckel-mycket e-post som trillat in och jag varit för trött att ta tag i innan sänggåendet.

Tags: , , , , ,

One Response to “Ytterligare en måndag”

  1. […] Filter på Centralen i fredags. Har skrivit om den tidigare. Den är fortfarande bra! Mycket välskriven och lång artikel om Killinggänget och även en bra […]

Leave a Reply

*