Archive for May 12th, 2009

Tisdag

Tuesday, May 12th, 2009

Igår gick förmiddagen åt till återhämtning i soffan.
Eftermiddagen gick åt till massage. Jobbigt då jag kände mig uttorkad och lite matt efter helgen. Hela höger skuldra och arm värkte och vänster ben skakade. Urk.
Stretchat massor och masserat in liniment.
Kvällen gick åt till lektioner på Fors. “Temaridskola”, som är som en sorts förlängning av ridskolan för de elever som vill rida lite mera.
Det märktes att hästarna inte gått så mycket lektioner sedan ridskoleavslutningen utan mera gått turer – de var piggare än vanligt!

Idag vaknade jag av värk i axeln. Har säkert sovit konstigt på den och så är den stel sedan tävlingshelgen, men ååh, urk vad ont det gjorde. Jobbade långsamt upp lite värme i axeln över frukost och bokföing och begav mig sedan ut på ärenden.
Fixat bankkort till företaget och satt in pengar samt åkte runt och shoppat lite ditt och datt och ordnat.
Köpte Zon på Apoteket och låt Jill smörja in min axel och överarm.
Överraskande effektivt måste jag säga! Tog inte många sekunder innan smärtan dämpades rejält.

Sága, den lilla slampan ,  är tänd på nordisvalacken Sebastian i angränsande hage och klär av sig för honom. Just nu har hon klätt av sig en sko för honom. Samma sko som hon trampade av sig senast då hon leddes hem (hon är ganska så obalanserad och har ett jäkla bakbenskliv). Så Helena var och slog på henne dojjan igen idag och skodde av Tindra och Kengan samtidigt inför fölning.
Sedan red jag Sága! Jill knäppte loss longerlinan och jag styrde runt Sága helt på egen tass! Fram och stopp satt mycket bra och att svänga höger och vänster funkade riktigt tillfredställande!
Vi avslutade med att ta några meter i trav. Det blev trav och sedan några töltsteg och sedan snubblade hon på sina egna bakben när hon skulle stanna… liten virrpanna. Men en väldigt duktig virrpanna!

Monas fina nordsvenksto Atoms Julia fölade idag! Ett underbart vackert litet stoföl med stoor stjärn i pannan tittade ut!
Bedårande vacker och söt!
Gratts Mona!

Grattis Eva och Leszec på Sunnagården också till ett underbart sött litet fläckigt stoföl!

En sväng till Ingarö var kvällen program för att titta på och provrida en häst åt/med en elev.

Nu har jag bevittnat Semifinalen i ESC och röstat på Finalnd.
Nice att både Sverige (heja Malena!) och Finalnd gick vidare!
Nu är det läggdags för att klara av tandläkaren imorgon (ÅNGEST!).

Tjingeling!