Archive for October 12th, 2008

socialt liv

Sunday, October 12th, 2008

Efter en uuunderbar söndagsmorgon, som inkluderade sova länge, mysa med tekopp i soffan, läsa lite och vara allmänt avslappnad, dejtade jag med Marianne i stallet.

 Marianne känner jag sedan 2001 då hon red på Fors och jag jobbade där. Hon hade min dåvarande häst Freyr på foder.
Nu för tiden har Marianne en egen häst (sto, f ’02 e:Mökkur), eller ja faktisk två egna. Stoet hon köpte visade sig vara dräktigt. Så nu äger Marianne även en liten hingst e: Mjölnir frá Dalbae.
Marianne och jag har i många år stått på samma stall, men gör det inte längre. och det leder till att vi sällan hinner ses. Me idag kom Marianne ut till mig och tittade på Gná och Fákur och så pratade vi!
Gná red jag på lilla volten vid ovalen. De eldade lite grenar och skrot bredvid. Så koncentrationen var ju kanske inte helt 100 på topp hela ridpasset, då det var rätt kraftig rök emellanåt och Gná sade att både röken och framför allt själva elden enligt henne instinkter är farliga!
Men hon kändes ändå pigg och mjuk och lyssnade riktigt bra för det mesta. Avslutade med att tölta några varv runt ovalen och bara gå för bi elden. Och jäääklars var uppe Gnun blev att den läskiga elden! Första varvet gick lite lite fort, men de två efterföljande varven var hon upp, men lyssnade och – faktiskt  dansade fram!

Fákur fick stå ensam inne i stallet i en box medan jag red G. Han har tydligen inte varit helt villig att stå ensam i hagen sedan han skadade sig. Men ensam i stallet gick utmärkt.
Då jag släppt ut Gná igen red jag Fákur på stora volten. Fákur skulle ju egentligen ha kommit till mig för två veckor sedan, men lyckades så skada sig i hagen. Så nu har han stått en och en halv vecka och sedan ridits en gång efter det.
Så jag böjde mest igenom honom på volten och kände på hur reaktionerna var.
Han var väldigt stel att böja till vänster och lite seg över huvudtaget. traven och galoppen var jättefina, men sidförningarna och tölten var inte mycket att hurra för.
Så vi jobbade mest med att han skulle svara på framåtdrivande och förhållande hjälper snabbt, alert och genast! Och det blev mycket bättre under passets gång.

När båda hästarna njöt av höstsolen i hagen igen tog jag och Marianne en snabb fika hemma hos mig och pratade lite mera.

Nu hör jag att Pelle precis kom hem efter säsongens, förmodligen, sista hojtur på Bulten (antar jag att de körde på) och det är ju bra då jag börjar bli väldigt hungrig!

Resten av dagen går väl i “lite-hemma-fixandets” tecken. Skall laga mat, plocka lite, se klart på säsong 3 av Gray´s Anatomy och läsa lite har jag tänkt.

blomma