Archive for October 11th, 2008

lugn lördag

Saturday, October 11th, 2008

Efter en ytters smidig och snabb morgonfodring då jag fick hjälp av Bella och Patrik gjorde jag i ordning en box åt Fákur och åkte sedan hem för lite morognkaffe.
Vid 11.30 red Adina och jag ut på Tindra och Gná. Vi pratade, red och njöt av at avra lediga och hinna umgås, vilket vi hunnit göra alldeles för lite senaste veckorna.
Gná växlar mellan att kännas bra och lite avslagen. Hon var underbar i mellantempo tölt; mjuk, lös, lydig och stor i aktionen!
Vet inte om det är lite hösttrötthet hos henne eller vad det är. Funderar på att låta henne stå en vecka och låta Adina känna igenom henne. Tror det får bli så från måndag.

Medan vi skrittade hemåt ringde Marie och meddelade att de var på väg med Fákur och de anlände precis när vi var klara med allt i stallet.

Fákur från Mörtsjö är en valack som skall vara hos mig en månad på träning.
Han är född 1999 och e: Kjarni. Stor, svart och med mycket rörelser. Skall bli kul att få jobba lite mera med honom. Jag har ridit honom några gånger och det är en häst som det alltid kliar i fingrarna (eller skänklarna?) efter att få rida! Varenda gång jag ser honom!

Resten av dagen har jag legat och kollat på Gray´s Anatomy. Har bara 2 avsnitt kvar och sedan är det slut på orgien. Måste se till att få hem säsong 4 så jag hinner ikapp. Det är en skön serie.
Gjorde ett avbrott för att äta med Pelle och så har jag kvällsfodrat. Fákur var lugn i boxen och verkade har bott in sig.

Nu ligger jag i soffan och halv-kollar på fotbollen, halvt-surfar och skall läsa vidare på “Det”. Har kommit genom halva (elelr snarare börjat på bok 2. Mitt exemplar är i två böcker). Och dricker en folköl…(är jag på väg att bli man nu?)
Fast nu påstår Pelle att vi skall åka till Tungelsta och köpa ost till kexen.

Tjing på er!