Archive for October 8th, 2008

avhopp

Wednesday, October 8th, 2008

Usch vad trist det är när elever åker av. Man känner sig så otillräcklig som ridlärare då, som man gjort något riktigt fel. Eleverna skall ju sitta på hästarna, inte ligga bredvid dom.
Kort beskrivning:
Häst gick andra lektionen på raken. Hade gått hela första lektionen med spö. Gick nu utan. Ryttaren får inte igenom skänkelhjälpen helt och får ett spö. Det fanns inte i min värld att den hästen skulle springa iväg för det. Men det gjorde den. Eleven hann inte ens få spöet i handen.
Och eleven, som är duktig och har mycket erfarenhet, tappade balansen och åkte av.
Men det verkar som om allt gick bra ändå. Eleven var lite stel, men slog inte i huvudet eller så coh var varken kall elle yr eller förvirrad.

Men jag gillar inte när sånt händer.

Glatt överraskad!

Wednesday, October 8th, 2008

Efter den sedvanliga styrketräningen och lunchen idag skulle Pelle och jag åka till Biltema för att investera i ett nytt batteri till min bil. Vi tog en sväng om hemmet för att ta med kontanter och då hade jag fått ett avi i brevlådan.
Nyfiken som jag är åkte vi direkt till Sassagrillen, där uthämtning sker.
Jag hade fått ett jättefint schabrak av Ellen&Co!
Med följde ett kort med följande text:

“Hej Malin
En liten spontan överraskning i brevlådan. Jag är inte så ofta inne på Bukefalos – men när jag är det har du nästan alltid något positivt att säga om mig och mina sadlar. Du skall veta att det värmer och jag vill på detta sätt visa min blygsamma uppskattning. Vi ses!
Kram/ Ellen”

Kolla vad fint! 🙂

schabrak2.jpgschabrak1.jpg

Jag blev otroligt glad och överraskad!
Jag köpte min Childeric-sadel av Ellen 2004 och är ju grymt nöjd med sadeln och även med Ellens bemötande.
Hon är alltid glad, trevlig och professionell. Hon känner alltid igen mig och vi pratas oftast vid en stund då vi träffas (på tävlingar; Ellen äger den fina hingsten Birkir från Skaneyland och tävlade även ett fint fyrgångssto hon har på Örnäs; på Globen eller på andra evenemang).

Min bil (en Renault Megane Combi -02)  har alltså blivit pysslad med idag. Den fick ett nytt batteri inför vintern. Det är orginalbatteriet i och den har börjat hacka lite vid start. Hellre ett nytt batteri nu än att bilen plötsligt inte startar en dag (det hände med Polon en tidig vintermorogn då jag skulle ut och morgonfodra). En ny lampa till ena framlyktan, som slocknat, och nya torkarblad blev det också.
Så nu känner jag mig lite nöjd med mig själv (och Pelle, som satte dit lampan och det nya batteriet), som tagit hand om min bil. En service skall den få också någon gång.

Kvällen är som vanligt: Lektioner på Fors.

Klara rider Tindran idag och Gná vilar.