Archive for October 2nd, 2008

Dag 2 med trasigt tak

Thursday, October 2nd, 2008

Elisabeth tipsade om en länk i kommentaren till förra inlägget.
Där står det:
“Efter ett häftigt regnväder har vatten läckt in genom taket och förstört parkettgolvet. Varför ersätter inte försäkringsbolaget skadan?
Det är endast de händelser som står uppräknade i villaförsäkringsvillkoren som ersätts: läckage genom rör eller liknande, vatten som tränger upp genom avloppet eller genom badrumsväggen. Även vanliga översvämningar där vatten strömmar från markytan in i bygganden kan ersättas.
Försäkringen ersätter alltså inte om det regnar in genom taket och inte heller om exempelvis dräneringen runt huset är otillräcklig.”

Så det hade med andra ord inte spelat någon roll om taket varit nytt (såvida inte garanti funnits) eller om vi hade haft ett annat försäkringsbolag. Att det regnat in täcks inte av försäkringen.
Vid 12.30 idag kommer det en man och kollar på taket. Förmodligen måste vi byta hela.
Vilket iofs behövs, vi hade väl bara inte tänkt göra det just i oktober, utan kanske nästa sommar.

Några bilder från igår:
pelle
Pelle bryter okänd mark (tak)

kommunalarbete
Jill och Fredrik hjälpte till…

mitt rum
This used to be my playground

Hur som haver…
Träningsvärk i vaderna efter aerobic-dans är också inne på dag två. Den är värre idag än igår. Jag stretchar och masserar lite.
Gná och jag red ut med Erica/Kengan och Klara/Tindra igår. Det gick bra! Vi red lite fortare än de andra, men G. var med och lyssnade och jobbade för det mesta riktigt trevligt!
Jackpott på ridskolan – 3 lektioner på raken inne i ridhuset. Skönt med tak! (Det betyder dock at jag står ute i 3 timmar nästa vecka).
Corepass på gymmet om en timme, sedan rida Lennea (Mona och Tores nordsvensksto, skall klättras i skogen en gång i veckan) och Gabriel. Kanske tömköra Gná (vågar inte tänka tanken – då börjar det regna).
Och så lektioner på Tyresta ikväll.